1,3 milliárd forintból újultak meg a megyei középületek a KEHOP projektjében

Megosztás

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban augusztus 16-án tartották meg a KEHOP–5.2.2–16–2016–00020 Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései elnevezésű projekt záró rendezvényét. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen jelen volt Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Kovács Ernő Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja, valamint Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő.

A rendezvényen megjelenteket elsőként Dr. Kovács Zoltán államtitkár köszöntötte, aki elmondta, hogy a megújuló középületek új, kulturált körülményeket teremtettek mind az ügyfelek, mind az ott dolgozók számára. Bács-Kiskun megyében hét épület újult meg, három városban 1, 3 milliárd forint értékben. Az államtitkár hozzátette, országosan 25 milliárd forintot költ az állam a középületek korszerűsítésére. Dr. Kovács Zoltán beszéde végén jó munkát kívánt kollégáinak, s azt, hogy használják egészséggel új munkakörnyezetüket.

Másodikként Kovács Ernő, megyénk kormánymegbízottja köszöntötte a jelenlévőket, majd bemutatta a projekt részleteit. A megyeszékhelyen megújult a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztályának épülete a Halasi úton, modernizálták a Klapka utcai Foglalkozási Főosztály épületét, Baján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási Főosztály és Nyugdíj Nyilvántartási és Ellenőrzési Osztály Árpád téri épülete, valamint a Czirfusz Ferenc utcai Foglalkoztatási Osztály épülete lett felújítva.

Kunszentmiklóson a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya esett át hasonló modernizáción. A felújításokkal olyan célok valósultak meg, mint a középületek hatékony és költségtakarékos működtetése, a működési költségek csökkentése, a környezetvédelmi szempontok érvényesítése, az ügyfelek elégedettsége, valamint a komfortos munkakörnyezet.

Dr. Zombor Gábor a térség országgyűlési képviselője beszédében méltatta a közigazgatásban az elmúlt időszakban végbemenő változásokat, mind az infrastrukturális újításokat, mind az egyéb fejlesztéseket, s végül, de nem utolsó sorban, azt a hozzáállást, ahogy a kormányablakok, hivatalok dolgozói empatikusan viszonyulnak az ügyfeleikhez. 

A képviselő örömét fejezte ki amiatt, hogy abban a városban, ahol ő hajdan polgármester is volt, meghatározó, a településarculatát nagyban befolyásoló épületek szépülhettek meg. A felújítások után ezek a régi épületek már illeszkednek a megyeszékhely arculatához.

 

szöveg: Sánta László (sel), fotók: Csikós János