Több mint 250 millió forintos állami támogatással újulhat meg városunkban az Egészségügyi Központ, az Arany János Művelődési Központ és a Diákotthon épülete.

A Kécskei Krónika munkatársai a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban megtartott sajtótájékoztatón elhangzottakról készítettek beszámolót.

 Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében Tiszakécske Város Önkormányzata „Tiszakécske, Arany János Művelődési Ház, Egészségház és Móricz Zsigmond Kollégium épületenergetikai fejlesztése” című pályázat keretében 255.145.168 Ft , valamint „Napelemek telepítése a Tiszakécskei Járási Hivatal, valamint a Városgondnokság épületére a villamosenergia termelése érdekében” című pályázat keretében 22.059.900 Ft támogatást nyert.

 A pályázatokkal kapcsolatban dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott, Szeidl József, a Tiszakécskei Járási Hivatal vezetője és Tóth János Tiszakécske Város polgármestere január 30-án tartott közös sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban.

A sajtótájékoztatón megjelenteket elsőként Kovács Ernő köszöntötte, aki megyei kormánymegbízottként a rendezvény ,,házigazdájaként” emelte ki a Tiszakécskére kerülő támogatás jelentőségét:

A Tiszakécske Városa által korábban benyújtott pályázat sikerének köszönhetően jelentős eredményről számolhatunk be. Szeretnék köszönetet mondani Dr. Zombor Gábor államtitkár úrnak, aki segített abban, hogy ez a pénzügyi forrás a településre kerüljön. Ez a támogatás három nagyon fontos épület  felújítását eredményezi a városban. Az Egészségügyi Központnak, az Arany János Művelődési Központnak és a Diákotthonnak a modernizálására nyílik lehetőség. Az épületek nemcsak energetikai korszerűsítésen esnek majd át, de külsőleg is megújulnak, így hasznosabb működésük mellett, szebb arcukat mutatják majd a helyi lakosok és a Tiszakécskére érkezők  számára.  Fontos, hogy a megújuló energiaforrásokat is időben jól használjuk fel, így a jövőben sem érhet  minket semmilyen váratlan probléma.

Dr. Zombor Gábor: ,,Tiszakécskével továbbra is nagyon sikeres az együttműködésünk”

Dr. Zombor Gábor, térségünk országgyűlési képviselője elmondta: Hosszú előkészítő munka után sikerült ezeket a pályázatokat abszolválni. Nemcsak mint országgyűlési képviselő, hanem mint egészségügyi államtitkár is fontosnak tartom, hogy olyan intézmények korszerűsítése indul el jelentős összegből mint a tiszakécskei Egészségügyi Központ. Ez az első lépés ahhoz, hogy ezt a célt elérjük. Én úgy gondolom, hogy az a munka és hozzáállás, ami Tiszakécskét mindig is jellemezte alapot ad arra, hogy törekvéseinket elérjük. Sok sikert kívánok a felújításhoz, ehhez a szép feladathoz, amit most már Önöknek kell végrehajtani.

Harmadikként Tóth János településünk polgármestere vette át a szót: Szeretném megköszönni Dr. Zombor Gábor államtitkár úrnak  és Kovács Ernő kormánymegbízott úrnak minden tiszakécskei lakos nevében azt, hogy ezek a pályázati projektek érdemesnek bizonyultak a támogatásra. Nagyon bízom abban, hogy a jövőben más helyi intézményeknél is megvalósulhatnak hasonló fejlesztések.

További részletek a támogatás felhasználásáról, a fejlesztések konkrétumairól, városunkat és térségünket érintő más jelentős hírekről exkluzív interjúinkban hamarosan olvashatóak lesznek médiafelületeinken!

 szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink