Örömmel és büszkeséggel töltötte el a lokálpatriótákat június első hétvégéje. Településünk két nagy sport rendezvénynek is helyet adott; még a Lovaspályán a XXV. Tiszakécskei Lovasnap vasárnapi programjai, addig a település utcáin az I. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton küzdelmei zajlottak.

Június 7-én vasárnap, nem sokkal tíz óra előtt Tóth Jánosnak, városunk polgármesterének köszöntőjével kezdődött el az a rangos futóverseny, melyre százharmincan neveztek be. A mezőnyben a tiszakécskeiek mellett országunk számos pontjáról érkező résztvevők indultak el, akik közül többen a honi hosszútávfutás elismert szereplői. Külön említést érdemel, hogy utóbbiak között is komoly erőt képviselnek a Tiszakécske VSE atlétái.

A verseny központi színhelye; a start és cél vonala, a Sportliget előtti új térköves járdaszakasz volt. Innen vágtak neki a különböző meghirdetett távoknak a futók. A pálya útvonala településünk legszebb részein haladt keresztül. Többek között érintették a versenyzők a Tisza-kanyart, a Központi parkosított területeket vagy az üdülőterületet. Magam is beszélgethettem több résztvevővel, akik elismeréssel beszéltek kis városunk szépségéről, adottságairól. Szerencsések vagyunk, hogy mások által csodált üdülőhelyen lakunk. A megmérettetést teljesítők beszélgetései arról árulkodtak, hogy ha a viadalnak híre megy, a jövőben itt akár ezrek is rajthoz állhatnak a félmaratonon.

A tapasztalt versenyzők nagyon jó időeredményekkel abszolválták a távot, de összességében mindenkit dicséret illet, aki a rekkenő hőségben teljesítette a viadalt.

Az eredményhirdetésre a Sportliget előtt került sor, ahol Csernus Csaba, főszervező, Szabó Éva és Szabó Attila főtámogatók, a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő tulajdonosai adták át a futóknak a díjakat és érmeket.

A versenyen ezúttal is kimagaslóan szerepeltek a TVSE futói, minden kategóriában dobogós helyezéseket értek el.

A viadalról a rendezvény ötletgazdája, a TVSE atlétikai szakosztályának vezetője és futója Csernus Csaba nyilatkozott lapunknak:

A versenyzők visszajelzései alapján egy sikeres sportrendezvényen vagyunk túl. Mindenkinek nagyon tetszett a helyszín és sokan kiemelték a befutóérem szépségét. Ezeket a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő emblémáját megformázó csepp alakú érmeket minden célba érő versenyző megkapta. A benevezett futók további ajándékokat is kaptak, így a termálfürdőbe szóló egy napos belépőt, illetve egy ott felhasználható meleg étel utalványt. Nagy öröm számunkra, hogy a belépőkkel a futók több mint nyolcvan százaléka élt is.

A pályául szolgáló utak minőségét és lejtését az országos bajnokságokon is bizonyító atléták méltatták, mind az ő mind a szervezők véleménye szerint is megvan ebben a versenyben az a potenciál, hogy kinője magát. Ezért is szeretnénk jövőre még nagyobb szabású viadalt rendezni. Szeretném még egyszer megköszönni az összes támogatónak a segítséget, hiszen nélkülük, nem jöhetett volna létre ez a megmérettetés. Név szerint: Tiszakécske Város Önkormányzata, Duna Aszfalt Kft, Nyúlcipőbolt, Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, Orkán Kft, Andritz Kft., Fókusz Takarékszövetkezet Tiszakécskei fiókja, Barack Hotel, Fejedelmi Pékség, Méta Kft, Giorgio’s SpinRacing Stúdió, Delikát ABC, CasinoMocca, Szent Imre téri Papírbolt – László Imréné, Szent Imre téri Zöldség-és gyümölcs bolt, Lakatos Tüzép, Éléskamra zöldségbolt, Adanov Consulting Kft. , RunCard.

Eredmények:

7 km férfi abszolút: 1. Kapitány Zoltán -TVSE (00:23:38), 2. Szöllősi Renátó -TVSE (00:23:55), 3. Futó Tamás (00:26:39)

7 km női abszolút: 1. Biró Ágnes – Szolnok (00:34:11), 2. Budai Barbara (00:37:13), 3. Kristóf Éva – TVSE (00:37:26)

14 km férfi abszolút: 1. Csere Gáspár (00:45:17), 2. Badar Gergő- TVSE (00:49:05), 3. Szilágyi Péter- TVSE (00: 50:38)

14 km női abszolút: 1. Krivik Anikó- TVSE (01:00:35), 2. Bognár Csilla- AK Partizan (01:09:08), 3. Mák Mónika (01:20:22)

21 km férfi abszolút: 1. Kovács Tamás- VEDAC (01:11:51), 2. Deli Gergely- Sashegyi Gepárdok (01:15:24), 3. Kovács Zsolt – TVSE (01:17:31)

21 km női abszolút: 1. Ménes Anita- BAB SE (01:32:04), 2. Bognár Anna- EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület (01:37:45), 3. Dr. Telepovszki Ágnes- Tiszakécske (01:49:28)

Váltó: 1. Pákozdi Paszkál, Takács József, Gyurászik László (01:36:34), 2. Kovács Gergő, Varga Roland, Tóth Tímea (01:48:38)

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide kattintva) találhatóak.

szöveg, fotók: sel

Hirdetések

legfrissebb híreink