A Vadász utcánál egy teljesen új, míg a Halász utcánál, a meglévő nyárigát egy részének elbontása után épült új árvízvédelmi töltés. Az 591,58 millió forintból megvalósuló beruházást teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozta az önkormányzat.

Az új, csaknem 700 méter hosszú töltés megépítésére nemcsak azért volt szükség, mert a nyárigát és magasparti szakasz nem felelt meg jogszabályi előírásoknak, hanem azért is, mert ha a korábbi állapotban maradt volna a gát, akkor egy árvíz esetén akár a város 60 százaléka is víz alá kerülhetett volna.

A projekt keretében 691 méter hosszan épült árvízvédelmi töltés. Az új töltés kialakításában, magassági és keresztmetszeti méreteiben alkalmas a tiszai árvizek kivédésére és megfelel a jogszabályi és műszaki előírásoknak. A fejlesztés közvetlen hatása mellett, vagyis, hogy kielégítően véd majd az árvizek kártételei ellen, a közvetett hatásokról sem szabad megfeledkezni: nőtt az itt lévő ingatlanok értéke, és a turizmus bevételei is emelkedhetnek.


A projektről készült kiadvány innen tölthető le, illetve nyomtatott formában benne lesz a május 8-án megjelenő Kécskei Krónikában.

Hirdetések

legfrissebb híreink