Dabason maradtak a bajnoki pontok

Megosztás

Labdarúgócsapatunk az NB III. Közép-csoportjának 9. fordulójában Dabasra látogatott, ahol 3-1-es vereséget szenvedett.

A Duna Aszfalt TVSE labdarúgói ezúttal idegenbe látogattak el bajnoki mérkőzésre. A házigazda az az FC Dabas volt, amely egyre javuló formát mutat a bajnokságban. Öt mérkőzés óta nem találtak legyőzőre a Pest megyeiek.
Csapatunkat sokan elkísérték Tiszakécskéről idegenbe, s szurkoltak a Tisza-parti alakulatnak. A helyszíni beszámolók szerint többen voltak a tiszakécskeiek, mint a hazai drukkerek.

A mérkőzés nem alakult jól, már az első félidő derekán megszerezték a vezetést a dabasiak, s előnnyel mehettek pihenőre. A szünetben Szabó mester felrázta csapatunkat. A második félidőben jobban ment a játék és a csereként beálló Benkó Bence révén egalizált a Duna Aszfalt TVSE.
Ezt követően jött a ,,gólra-gól”, ami lélektanilag a legrombolóbb hatású, s újra futhattunk az eredmény után. Labdarúgóink támadtak becsülettel, rohamozták a hazai kaput, de a hálóba nem sikerült bejuttatni a játékszert, s ekkor jött a sport egy másik törvényszerűsége; kontrából tovább növelték előnyüket a hazaiak. A 3-1 már a végeredményt jelentette.

Labdarúgóinkra legközelebb ismét kemény faladat vár, hiszen a listavezető SZEOL SC látogat október 14-én a Sportcentrumba. Bízzunk benne, hogy ismét rátalálunk a győzelmek útjára, egy ilyen rangadón megsokszorozódna győzelmünk értéke. Szurkoljunk a csapatnak továbbra is! Hajrá Kécske!

A dabasi mérkőzés után Szabó István a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője értékelt:

Az első félidőben nem voltam megelégedve a csapattal. Egy komoly egyéni hiba után szerezte meg ellenfelünk a vezetést. A második félidőre rendeztük a sorokat és sikerült kiegyenlítenünk. Aztán jött a gólra-gól, majd Bartucz Martin kiállítása. Az ellenfél szabálytalansága után állították ki játékosunkat. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni az értékeléseimben, de ez most rendkívül bosszantó.
A Dabas jó csapat. Gratulálok a győzelmükhöz. Sajnos nehezen boldogultunk magas csatárukkal, annak ellenére, hogy készültünk rá. 2-1 után már csak szaladtunk az eredmény után.
Javítanunk kell hibáinkat és előre kell néznünk, mert jön a következő meccs az éllovas SZEOL ellen. Sokkal harcosabb csapatot szeretnék látni. A bajnokságra térve most már látszanak az erőviszonyok. Ebben a csoportban nincs könnyű meccs. Elég ránézni a tabellára, s látszik milyen szoros a mezőny. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik sokan elkísértek minket Dabasra.

 

2017.10.08. NB III. Közép-csoport 9. forduló, Dabas
vezette: Bálint Attila

FC Dabas – Duna Aszfalt TVSE  3 – 1(1 – 0)

FC Dabas: Sebestyén- Makrai, Crkvenjakov, Sárközi, Fitos(Szűcs), Fritz, Erős, Eördögh, Csepregi(Takács), Kiss(Sándli), Földes

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Oláh(Benkó), Juhász(Bartucz), Tölgyesi, Polyák, Kocsis, Kirchner, Dr. Kardos, Szabó, Markó(Annus), Puskás

gól: Makrai, Fitos, Erős ill. Benkó
kiállítva: Bartucz

 

Továbbra is Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

A fotók korábbi mérkőzésen készültek.