A Duna Aszfalt TVSE labdarúgói pártfogásba vették az ebrendészeti telep kutyáit

Megosztás

Nemes kezdeményezésük okán látogattak ki a tiszakécskei labdarúgók a helyi ebrendészeti telepre október 3-án. A sportolók szeretnék, ha a jövőben még nagyobb figyelem irányulna a jobb sorsra érdemes kutyák felé, s ehhez ők is szeretnének hozzájárulni.

Labdarúgóinkat a Tiszakécskei Ebrendészeti Telepen Bevíz Ágnes fogadta, aki már hosszú évek óta önkéntes alapon dolgozik a szerencsétlenül járt kutyákért. Ő tájékoztatta a sportolókat az ottani ebek helyzetéről, s arról, hogyan lehetne rajtuk segíteni.

A kezdeményezéssel kapcsolatban Helesfay Donát nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Hogyan jött az ötlet, hogy segíteni szeretnétek az ebrendészeti telep kutyáin?

A csapatunkban a többségnek van otthon kutyája. Szinte mindenki állatbarát.

Tiszakécskei lakóhelyünk környékén körülbelül másfél hétig láttunk kóborolni egy gazdátlan kutyát. Többször próbáltuk megkeresni a gazdáját, de nem jártunk sikerrel. Maczkó Gabi közbenjárása után lehetőségünk nyílt arra, hogy a kutyust kihozzuk az ebrendészeti telepre. Amikor először ide jöttünk a kutyákhoz és megláttuk őket, akkor jött az ötlet, hogy valamit tennünk kellene értük. Az egyébként szembe tűnő volt, hogy ez a telep mennyire jó karban van tartva.

Milyen ötleteitek vannak a kutyák megsegítésére?

Az első lépés az, hogy megkérdezzük a telepen dolgozókat, illetve annak pártfogóit, hogy miként tudnánk segíteni. Lehetőségeinkhez mérten több dologban szeretnénk közreműködni. Második lépésként kutyaeledelt hozunk ki. Vannak további terveink is jótékonysági akciókkal, de erről még egyeztetnünk kell.

Szeretnénk minél több kécskei figyelmét felhívni az ebtelep kutyáira, hátha egyre több eb kerülne gondoskodó gazdához. Hozzáteszem az én kutyusom is menhelyről került hozzám.

Szeretném kiemelni kezdeményezésünk fő szervezőjeként Maczkó Gabit, segít a szervezésben, s mindannyian támogatjuk ezzel kapcsolatos ötleteit.

szöveg: Sánta László (sel(, fotók: Csikós János