labdarúgás

Rég nem látott küzdelmes, fordulatos, piros és sárga lapokkal tarkított csatának lehettek szemtanúi a Sportliget NBI-et is megélt ódon lelátóin helyet foglalók. Az idegek harca után három ponttal gazdagabban, tíz veretlen mérkőzéssel az ötödik helyen állomásozik a tiszakécskei labdarúgócsapat.

Bizakodhatott a kécskei publikum március 7-én, a Harta SE elleni mérkőzés előtt. Csapatunk régen veszített már mérkőzést, hetedik helyen tanyázva várta az utolsó, tizenötödik helyen szerénykedő hartai gárdát. A táblázaton elfoglalt pozíció azonban csalóka volt a vendégek esetében is, ugyanis a Duna-parti csapat a téli szünetben játékosokkal erősített a bennmaradásért folytatott harcra.

A mérkőzés a hazai szurkolók vágyai szerint nagy kécskei offenzívával kezdődött, azonban sorra maradtak ki a kecsegtető helyzetek, köztük az elmúlt fordulókban nagy gólokat lövő Kalmár Ferenc tizenegyese. Jött is a futball örök törvényszerűsége; a lehetőségek elmulasztása megbosszulta magát. Az egyetlen hartai kontrából gól született. Mi sem kell több egy kiesőjelölt csapatnak, hogy belelkesedjen? Vérszemet kaptak a piros-kékben játszó legények, elhitték; lehet ezen a borús szombati napon keresnivalójuk Tiszakécskén.

A két csapat teljesítményén kívül nem lehet szó nélkül elmenni a játékvezetői hármas ténykedése mellett. Sajnos, elég haloványra sikeredett működésük, kicsúszott a kezükből az irányítás, ami a későbbi bohózat és káosz elharapózódásához vezetett.

Történt ugyanis, hogy a 27. percben a tiszakécskei hátvéd Bene Mihály szerencsétlenül csúszott az ellenfél lábára, aki megsérült és később a mentő vitte el. A becsúszás első blikkre nem tűnt szándékos durvaságnak; a kécskei hátvéd megpróbált a támadó elé csúszni, de a hartai lábát trafálta el. Jött a megérdemelt sárga lap. Az ellenfél játékosai egy emberként támadtak a bíróra, aki ,,hosszas megbeszélés” után felülbírálta önmagát és inkább a piros kártya mellett döntött. Ritkán látni ilyen fordulatot.

A mérkőzésen Alex ismét begyújtotta a rakétákat, lefutotta a fél mezőnyt, átrobogott a középpályán, majd gólhelyzetet megakadályozva szabálytalankodtak ellene. Villant a piros.

A villámgyors kécskei szélsővel nem tudták tartani a lépést a kunszállásiak után a hartaiak sem. A nézőtéren néhányan már efféle szurkolói felismeréseket lehetett hallani: ,,Ő a mi Robi Carlosunk!” Szó, ami szó; a világklasszis brazil balhátvéd is bejátszotta a pálya egész balszélét. Sajnos, Alex tempóját az ellenfél durva szabálytalanságokkal próbálta lefékezni. Már-már olyan érzése lehetett a kécskei szurkolónak, hogy vadásznak rá, provokálják, de a játékvezetők későn észlelték a sportszerűtlenségeket. Alexnél elszakadt a cérna, súlyos hibát vétett; ütött. Piros. Újabb tömegjelenet a kécskei kispadtól pár méterre. A létszám egyenlő maradt, mivel egy hartai is mehetett zuhanyozni.

Szerencsére közben a kécskei mester bátrat húzott. Hátvéd le. Támadó be. Szabó Attila pedig góllal hálálta meg a bizalmat. Sok-sok hiba, időhúzás, játékmegszakítás, szöveg után jött az újabb kécskei gól; Kalmár ismét beköszönt. Három meccs; négy gól a mérlege tavasszal.

Ezt követően hamar csattant a hartai ostor. Gólra gól. 2-2.

Nem sokkal később újabb intermezzo szakította meg a játékot. Nagy Dániel és a hartai kapus ütközése után ismét egy kupacban dulakodtak a játékosok. Percekig állt a játék.

A Tisza-parti fiúk tovább küzdöttek a győzelemért. Hegedűs Rolandra ívelték fel a labdát, aki villámgyorsan tört be a tizenhatoson belülre, majd a kapus elütötte. Büntető. Piros lap.

A megítélt tizenegyest Káli Tibor lőtte be magabiztosan. Újra fordított a kécskei csapat.

Szerencsére az eredmény már nem változott, öt perc hosszabbítás után véget ért a dráma. Hozzá kell tenni, hogy akár negyed órát is hosszabbíthatott volna a játékvezető.

A Kécskei Krónika ebben a fordulóban is kiválasztott egy TVSE játékost. Újságunknál a meccs legjobbja ezúttal Sztehlik Gábor lett. Hátvédünk sokszor magabiztosan tisztázott, komoly gátat vetett a hartai támadások kibontakozásának. A megszerzett labdákat túlnyomórészt jól játszotta meg.

2015.03.14.

Bács-Kiskun megyei I. osztály, 18. forduló

Tiszakécske VSE – Harta SE  3 – 2 (0-1)

TVSE: Varga O.- Sztehlik, Virágh (Szabó), Bene, Alex, Forgó, Nagy, Hegedűs, Bagi, Kalmár, Káli (Hoffmann)

gól: Szabó, Kalmár, Káli

kitűnt: Sztehlik, Kalmár, Káli, Szabó

ifjúsági eredmény: 6 – 2

Ézsiás Gábor, edző: A vártnál sokkal nehezebben sikerült kiharcolni a győzelmet. Ez egyrészt köszönhető a gyenge helyzetkihasználásunknak, illetve a szokásosnál idegesebb játékunknak. Az viszont pozitívum, hogy a sok hibánk ellenére hátrányból fordítottunk. Sajnos a begyűjtött piros és sárga lapok csapatunkat is sújtják majd a következő fordulókban.

Legközelebb ismét hazai pályán, március 21-én 15.00 órától Kiskunmajsa ellen lép pályára csapatunk.

Továbbra is: Hajrá Kécske!

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide kattintva) találhatóak

szöveg: Sánta László, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink