Győzelemre hangolva

Megosztás

A forduló előtti éllovas SZEOL SC vizitált a Tisza partján a 10. körben, ahol egy feltüzelt, harcos tiszakécskei gárdával találta szembe magát. Csapatunk nem bízott semmit a véletlenre, az első perctől uralta a mérkőzést, s magabiztos győzelmet aratott.

Egy döntetlen és egy vereség után fogadtuk az éllovas SZEOL SC-t a Sportcentrumban, ahová ismét nagyon sokan kilátogattak szurkolni a Duna Aszfalt TVSE csapatának. A meccs előtt, mind a játékosok mind a szurkolók nagyon készültek, s fogadkoztak, hogy együtt újra rátalálhatunk a győzelmek útjára.

A bajnoki előtt Bevíz Ágnes a Tiszakécskei Ebrendészeti Telep mentora végzett el kezdőrúgást, akinek a csapat átadta azt az összeget, amit a telep kutyáinak ellátására ajánlottak fel. A gárda tagjai a továbbiakban is szeretnék támogatni a jobb sorsra váró kutyákat, ezzel is felhívva a helyi emberek figyelmét a telepre és az ott lakó ebekre.

Újságunknak Maczkó Gábor, a Duna Aszfalt TVSE stábjának tagja elmondta; a mérkőzés idejére adománygyűjtő dobozokat is elhelyeztek a lelátón és környezetében, amelyekben a szurkolók helyezhették el felajánlásaikat. Tőle tudtuk meg, hogy a csapat a jövőben is szeretné folytatni ezt a jótékonysági akciót. A meccset követően Bevíz Ágnes megköszönte a csapatnak a segítséget, s sok sikert kívánt a labdarúgóknak a bajnoki kihívásokhoz.

Visszakanyarodva a mérkőzéshez; a játékosok nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, s már az elején nagy helyzeteket dolgoztak ki a szegedi kapu előtt. A góltól a kapufa és a vendég hálóőr bravúrjai óvták csak meg az első félidőben a Csongrád megyeieket.

Az iram legalább NB II-es szintű volt, ötödikben közlekedtek a pályán a játékosok. Nem véletlenül szólt a ,,Szép volt fiúk!” már a félidőben a lelátóról. Apropó szurkolás: A hazai drukkerek az elejétől a végéig biztatták a tiszakécskei csapatot, így segítve győzelemhez Szabó mester legénységét.

A második játékrészben tovább folytatódott a harc. A kécskei labdarúgók mentek becsülettel és a szegediek is el-el jutottak Helesfay kapujáig, több szögletet is sikerült kiharcolniuk. Aztán jött a 60. perc, s egy kavarodás után Kirchner Krisztián volt jó helyen, s belőtte a várva várt gólt. 1-0. Krisztián pedig rohant az oldalvonalhoz Maczkó Gábor nyakába.

A csapat a góltól megtáltosodott, s igyekezett minél hamarabb bevinni a döntő, megnyugvást jelentő találatot. Erre kilenc percet kellet még várni. Amikor is Oláh Máté fejelt, s az eredményjelzőn már is 2-0 szerepelt. A szegediekben ezt követőn már nem volt meg az az erő, hogy megvalósítsanak egy nagy feltámadást, így a lelátóról szólhatott az ,,Ez Tiszakécske!”, majd a ,,Szép volt fiúk!” rigmus.

A végén a közönség már állva tapsolt, s a lefújást követően a játékosok boldogan vonultak pacsizni a szurkolókkal. A drukkerek nagy örömmel paskolták, ölelték labdarúgóinkat, sőt olyan is volt, aki csókot nyomott Szabó Laci tar feje tetejére. Ahogy mondani szokás: Legszebb öröm a sportöröm.

Bízzunk benne, hogy még sok ilyen pillanatnak lehetünk szemtanúi, s bízzunk abban is, hogy vereség vagy gyengébb játék esetén is támogatni fogják a szurkolók labdarúgóinkat, hiszen kőkemény csaták várnak még ránk, s amikor mélypont vagy hullámvölgy köszönt be, akkor kell majd csak igazán az a 12. játékos!

Győzelmünkkel újonc csapatunk maradt ugyan a 4. helyen, de csupán két egységgel van lemaradva az új éllovas Dunaújváros mögött. Ha a tabellára pillantunk, láthatjuk, hogy rendkívül összetömörült, szoros az élmezőny. A hetedik helyezett Iváncsáig mindenki az élre állhat egy-egy jobb sorozat, egy-két győztes meccs után. Nincs az a jós, aki most egyszerűen megjövendölné a későbbi bajnokot.

A Duna Aszfalt TVSE legközelebb október 22-én 14.30-tól a Bozsik Stadionban mérkőzik meg a Budapest Honvéd második csapatával. Ez a meccs sem lesz könnyebb, sőt! Aki teheti, utazzon el a fővárosba, s buzdítsa a fiúkat! Hajrá Kécske!

A mérkőzés után Szabó István a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője és Vellai Áron a SZEOL SC pályaedzője értékelte a látottakat. Szerettük volna Siha Zsoltot, a vendégcsapat vezetőedzőjét is megkérdezni a meccsről, de a mester a lefújás után távozott a Sportcentrumból.

Szabó István: Először is szeretnék tiszta szívből gratulálni a kollégámnak, Virágh Ferencnek, aki négy-öt mérkőzésen is megnézte előzetesen a SZEOL-t, amelynek köszönhetően nagyon jól fel tudtunk készülni ellenfelünkből. Ez mellett úgy gondolom, hogy visszatértünk a saját játékunkhoz, amelyre nagyon vevő a közönség. Szeretnék köszönetet mondani a remek szurkolásért! Nem fogunk tudni mindig ilyen jól játszani, de azt megígérhetem, hogy mindig maximálisan odatesszük majd magunkat.

Csapatunk ma nagyon jól játszott, sok helyzetet alakított ki, s teljesen megérdemelten nyert. Persze, látjuk a hiányosságokat is. Most se fogunk a mennyekbe menni, tesszük a dolgunkat. Egy építkezési fázisban vagyunk, továbbra is keményen kell dolgoznunk. Ez azt jelenti, hogy építjük a csapatba az új játékosokat, Nyilas Elekkel szakmai igazgatónkkal már a következő időszakra formáljuk a gárdát.

Ez egy team munka, amelyben mindenki benne van a vezetőktől a stábtagokig. Örülök, hogy sok boldog gyermeket láttam a lelátón, kicsit simultak a ráncaim, de holnaptól már a Honvédra készülünk. Viszont ma még az öröm pillanatai következnek, nem szoktam sört inni, de ma lecsúszik egy Borsodi Bivaly. tele vagyok még feszültséggel, úgyhogy jól fog esni.

Vellai Áron: Úgy érzem, hogy ma elég sok tekintetben fölénk nőtt a Duna Aszfalt TVSE. Nálunk most ennél nagyobb problémák vannak, amiket megpróbálunk orvosolni, aztán csapatként tovább haladni a megkezdett úton.

2017.10.14. Tiszakécske, Sportcentrum, NB III. Közép-csoport 10. forduló

800 néző, vezette: Szilágyi Sándor

Duna Aszfalt TVSE – SZEOL SC  2 – 0 (0 – 0)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Oláh(Benkó), Csáki, Polyák, Dr. Kardos, Kocsis, Szabó, Markó, Tölgyesi(Horváth), Kirchner(Juhász), Puskás

SZEOL SC: Prokop- Rácz, Grünwald, Gajág, Lévai(Rabatin), Mihály(Gönczö), Beretka(Péter), Buzási, Ondrejó, Kéri, Maksimovic

gól: Kirchner, Oláh

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

írta: Sánta László(sel), fotók: Csikós János