labdarúgás

A forduló előtti éllovas SZEOL SC vizitált a Tisza partján a 10. körben, ahol egy feltüzelt, harcos tiszakécskei gárdával találta szembe magát. Csapatunk nem bízott semmit a véletlenre, az első perctől uralta a mérkőzést, s magabiztos győzelmet aratott.

Egy döntetlen és egy vereség után fogadtuk az éllovas SZEOL SC-t a Sportcentrumban, ahová ismét nagyon sokan kilátogattak szurkolni a Duna Aszfalt TVSE csapatának. A meccs előtt, mind a játékosok mind a szurkolók nagyon készültek, s fogadkoztak, hogy együtt újra rátalálhatunk a győzelmek útjára.

A bajnoki előtt Bevíz Ágnes a Tiszakécskei Ebrendészeti Telep mentora végzett el kezdőrúgást, akinek a csapat átadta azt az összeget, amit a telep kutyáinak ellátására ajánlottak fel. A gárda tagjai a továbbiakban is szeretnék támogatni a jobb sorsra váró kutyákat, ezzel is felhívva a helyi emberek figyelmét a telepre és az ott lakó ebekre.

Újságunknak Maczkó Gábor, a Duna Aszfalt TVSE stábjának tagja elmondta; a mérkőzés idejére adománygyűjtő dobozokat is elhelyeztek a lelátón és környezetében, amelyekben a szurkolók helyezhették el felajánlásaikat. Tőle tudtuk meg, hogy a csapat a jövőben is szeretné folytatni ezt a jótékonysági akciót. A meccset követően Bevíz Ágnes megköszönte a csapatnak a segítséget, s sok sikert kívánt a labdarúgóknak a bajnoki kihívásokhoz.

Visszakanyarodva a mérkőzéshez; a játékosok nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, s már az elején nagy helyzeteket dolgoztak ki a szegedi kapu előtt. A góltól a kapufa és a vendég hálóőr bravúrjai óvták csak meg az első félidőben a Csongrád megyeieket.

Az iram legalább NB II-es szintű volt, ötödikben közlekedtek a pályán a játékosok. Nem véletlenül szólt a ,,Szép volt fiúk!” már a félidőben a lelátóról. Apropó szurkolás: A hazai drukkerek az elejétől a végéig biztatták a tiszakécskei csapatot, így segítve győzelemhez Szabó mester legénységét.

A második játékrészben tovább folytatódott a harc. A kécskei labdarúgók mentek becsülettel és a szegediek is el-el jutottak Helesfay kapujáig, több szögletet is sikerült kiharcolniuk. Aztán jött a 60. perc, s egy kavarodás után Kirchner Krisztián volt jó helyen, s belőtte a várva várt gólt. 1-0. Krisztián pedig rohant az oldalvonalhoz Maczkó Gábor nyakába.

A csapat a góltól megtáltosodott, s igyekezett minél hamarabb bevinni a döntő, megnyugvást jelentő találatot. Erre kilenc percet kellet még várni. Amikor is Oláh Máté fejelt, s az eredményjelzőn már is 2-0 szerepelt. A szegediekben ezt követőn már nem volt meg az az erő, hogy megvalósítsanak egy nagy feltámadást, így a lelátóról szólhatott az ,,Ez Tiszakécske!”, majd a ,,Szép volt fiúk!” rigmus.

A végén a közönség már állva tapsolt, s a lefújást követően a játékosok boldogan vonultak pacsizni a szurkolókkal. A drukkerek nagy örömmel paskolták, ölelték labdarúgóinkat, sőt olyan is volt, aki csókot nyomott Szabó Laci tar feje tetejére. Ahogy mondani szokás: Legszebb öröm a sportöröm.

Bízzunk benne, hogy még sok ilyen pillanatnak lehetünk szemtanúi, s bízzunk abban is, hogy vereség vagy gyengébb játék esetén is támogatni fogják a szurkolók labdarúgóinkat, hiszen kőkemény csaták várnak még ránk, s amikor mélypont vagy hullámvölgy köszönt be, akkor kell majd csak igazán az a 12. játékos!

Győzelmünkkel újonc csapatunk maradt ugyan a 4. helyen, de csupán két egységgel van lemaradva az új éllovas Dunaújváros mögött. Ha a tabellára pillantunk, láthatjuk, hogy rendkívül összetömörült, szoros az élmezőny. A hetedik helyezett Iváncsáig mindenki az élre állhat egy-egy jobb sorozat, egy-két győztes meccs után. Nincs az a jós, aki most egyszerűen megjövendölné a későbbi bajnokot.

A Duna Aszfalt TVSE legközelebb október 22-én 14.30-tól a Bozsik Stadionban mérkőzik meg a Budapest Honvéd második csapatával. Ez a meccs sem lesz könnyebb, sőt! Aki teheti, utazzon el a fővárosba, s buzdítsa a fiúkat! Hajrá Kécske!

A mérkőzés után Szabó István a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője és Vellai Áron a SZEOL SC pályaedzője értékelte a látottakat. Szerettük volna Siha Zsoltot, a vendégcsapat vezetőedzőjét is megkérdezni a meccsről, de a mester a lefújás után távozott a Sportcentrumból.

Szabó István: Először is szeretnék tiszta szívből gratulálni a kollégámnak, Virágh Ferencnek, aki négy-öt mérkőzésen is megnézte előzetesen a SZEOL-t, amelynek köszönhetően nagyon jól fel tudtunk készülni ellenfelünkből. Ez mellett úgy gondolom, hogy visszatértünk a saját játékunkhoz, amelyre nagyon vevő a közönség. Szeretnék köszönetet mondani a remek szurkolásért! Nem fogunk tudni mindig ilyen jól játszani, de azt megígérhetem, hogy mindig maximálisan odatesszük majd magunkat.

Csapatunk ma nagyon jól játszott, sok helyzetet alakított ki, s teljesen megérdemelten nyert. Persze, látjuk a hiányosságokat is. Most se fogunk a mennyekbe menni, tesszük a dolgunkat. Egy építkezési fázisban vagyunk, továbbra is keményen kell dolgoznunk. Ez azt jelenti, hogy építjük a csapatba az új játékosokat, Nyilas Elekkel szakmai igazgatónkkal már a következő időszakra formáljuk a gárdát.

Ez egy team munka, amelyben mindenki benne van a vezetőktől a stábtagokig. Örülök, hogy sok boldog gyermeket láttam a lelátón, kicsit simultak a ráncaim, de holnaptól már a Honvédra készülünk. Viszont ma még az öröm pillanatai következnek, nem szoktam sört inni, de ma lecsúszik egy Borsodi Bivaly. tele vagyok még feszültséggel, úgyhogy jól fog esni.

Vellai ÁronÚgy érzem, hogy ma elég sok tekintetben fölénk nőtt a Duna Aszfalt TVSE. Nálunk most ennél nagyobb problémák vannak, amiket megpróbálunk orvosolni, aztán csapatként tovább haladni a megkezdett úton.

2017.10.14. Tiszakécske, Sportcentrum, NB III. Közép-csoport 10. forduló

800 néző, vezette: Szilágyi Sándor

Duna Aszfalt TVSE – SZEOL SC  2 – 0 (0 – 0)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Oláh(Benkó), Csáki, Polyák, Dr. Kardos, Kocsis, Szabó, Markó, Tölgyesi(Horváth), Kirchner(Juhász), Puskás

SZEOL SC: Prokop- Rácz, Grünwald, Gajág, Lévai(Rabatin), Mihály(Gönczö), Beretka(Péter), Buzási, Ondrejó, Kéri, Maksimovic

gól: Kirchner, Oláh

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

írta: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink