Hab a tortára

Megosztás

A Duna Aszfalt TVSE NB III-as labdarúgó csapata az előrehozott tavaszi fordulóban magabiztosan győzött Szekszárdon, így téve fel a koronát a 2017-es bajnoki teljesítményére.

Kemény edzésekkel a háta mögött, eltökélten utazott a tiszakécskei labdarúgó csapat Szekszárdra. Ahhoz az ellenfélhez, amelyikkel az első NB III-as meccsén döntetlent játszott a Sportcentrumban. A gárdánkat nagyon sok szurkoló elkísérte településünkről, így tették fel a drukkerek is a pontot az i-re, ami az egész éves hozzáállásukat illeti. Ünnepelni akart minden kécskei, nem is születhetett más eredmény, mint vendég győzelem. Szabó mester fiai végig domináltak, nem hagytak esélyt a Szekszárdi UFC-nek.

A 0-2-es végeredmény összességében a Szekszárdra nézve volt hízelgő. Mindkét gólunkat Juhász László szerezte.  A mérkőzés után jött a hálás taps a szurkolóktól, 2017-ben utoljára. Hosszú tétmeccsek nélküli böjt következik. Az biztos, hogy a március harmadikán esedékes bajnoki rajton futballra kiéhezett tiszakécskei szurkolósereg buzdítja majd a csapatot. Akkor remélhetőleg az Iváncsának kell majd nulla ponttal számolnia.

Felejthetetlen őszön van túl a Duna Aszfalt TVSE, első NB III-as idényében. 40 rúgott gól, +20-as gólkülönbség, folyamatosan harcban az első helyért. (Cikkünk megírásakor még nem játszotta le aktuális meccsét a Dunaújváros PASE). A Sportcentrum nézőszáma messze meghaladta az NB III-as átlagot. Egy szó, mint száz: Öröm volt a Duna Aszfalt TVSE berkeiben vezetőnek, stábtagnak, játékosnak, szurkolónak vagy éppen újságírónak lenni. Tavasszal jöhet a hasonlóan szép folytatás, zúgni fog a Hajrá Kécske!

A szekszárdi mérkőzés után Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapatának vezetőedzője értékelt:

Nagyon keményen edzettünk a héten a csapattal. Jött is a tréfás kérdés: Alapozás van mester? Tudtuk, hogy meglesz az eredménye a munkának. Emellett sokat beszélgettünk, mentálisan is a topon voltak a játékosok. Úgy mentek az edzésen, mint a villám, éreztem a nagy energiákat és az akarást. Ezek után biztos voltam benne, hogy Szekszárdon győzni fogunk. Ennek ellenére voltak gondjaink is, Csáki és Tölgyesi sérült. Ők mindketten már hosszú ideje félig sérülten bizonyítottak, le a kalappal emberi nagyságuk előtt. Változtatni kellett a Szekszárd elleni meccsre a védelmen. Benkó Bence kiválóan megoldotta feladatát a szélen, Oláh Máté pedig középen, neki bentebb kellett húzódnia.

Az első félidőben nagyon jól játszottunk és a második játékrész elején is góllal leptük meg őket. Magabiztosak voltunk. Legrosszabb esetben másodikként várjuk a tavaszt. Gratulálok a fiúknak és minden kollégámnak, nagyszerű őszön vagyunk túl. Ki kell emelnem a szurkolóinkat, akik most is nagyon sokan elkísértek minket, egy távoli településre. Úgy gondolom, hogy ők minden más csapat szurkolóinak példát mutatnak. Ez a lelkesedés kimagasló az NB III-ban.  Remélem ezzel az utolsó győzelemmel számukra is egy szép ajándékkal kedveskedtünk Mikulás idejére. A Szekszárd egyébként jó csapat, örülök, hogy már nem játszunk velük ebben a bajnokságban.

Nagyon boldog vagyok, csakúgy, mint a játékosok és az egész stáb. Hazafelé együtt énekeltünk a buszon. A fiúk vasárnapra egy közös disznóvágást szerveztek, csapatépítésképpen. Sajnos, mi a szakmai vezetéssel nem tudunk ezen részt venni, mert egy szakmai konferenciára utazunk Angliába.

2017.11.25. Szekszárdi Sportközpont, NB III. Közép csoport 16. forduló

vezette: Kovács Imre

Szekszárdi UFC – Duna Aszfalt TVSE 0 – 2 (0 – 1)

Szekszárdi UFC: Filipánics– Turi(Budai), Kvanduk, Fejes, Juhász, Nagyváradi, Márton, Kovács(Bata), Dallos, Preininger, Lékó(Csigi)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Dr. Kardos, Benkó, Oláh, Kocsis, Polyák, Juhász(Annus), Szabó, Kirchner, Markó(Horváth), Puskás(Kalmár)

gól: Juhász 2

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)
A fotók korábbi meccseken készültek.