,,Hatpontos” meccset nyert meg a Duna Aszfalt TVSE

Megosztás

A Duna Aszfalt TVSE NB III-as labdarúgó csapata március 31-én a közvetlen rivális Dunaújváros PASE otthonából hozta el a bajnoki pontokat, ezzel gyakorlatilag szertefoszlatva a házigazdák bajnoki álmait.

Nehéz napok után, hatalmas összefogásról, mentális erőről tanúbizonyságot téve lépett pályára labdarúgó csapatunk Dunaújvárosban, s egy percig sem hagyott kétséget afelől, hogy győztesen akar hazatérni. Szabó mester legénységét már a mérkőzés előtt éltették a tiszakécskei szurkolók, megmutatva, mennyire szeretik csapatukat a drukkerek.

A meccset megelőzően a Fejér megyei hírportál már ,,hatpontos meccsnek” titulálta a rangadót, s bizony nagyon nagy volt a tét. A tiszakécskei győzelemmel a Duna-partiak nagy valószínűséggel kiszálltak a feljutásért vívott harcból. Igaz még tíz meccs hátra van, de nehéz elképzelni, hogy a két éllovas botladozni fog.

A dunaújvárosi bajnokin végig dominálni tudott a tiszakécskei gárda. Puskás Zoltán rendkívül fontos gólokat szerzett, s immár kilenc találatnál tart, amellyel vezeti a házi góllövőlistát. Juhász László találata szintén rendkívül jól jött, neki ez volt az ötödik találata a bajnokságban.

2018.03.31. Dunaújváros, NB III. Közép-csoport 21. forduló

vezette: Berényi Tamás

Dunaújváros PASE – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 1 - 3 (0 - 1)

Dunaújváros: Bősz - Kovács Gábor, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó (Zvara Dávid az 53. percben), Tóth Tibor (Pál Dávid a 70. percben), Szepessy Róbert, Király Bence, Sándor Tamás, Barna Zsolt

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay Donát - Oláh Máté (Benkó Bence a 78. percben), Juhász László, Tölgyesi Viktor (Mihály Dávid a 82. percben), Puskás Zoltán (Kalmár Ferenc a 76. percben), Polyák Pál Kristóf, Pintér András, Kardos Norbert, Markó Ádám, Ludánszki Bence, Kocsis Gábor

gól: Puskás 2 (a 14. és a 74. percben), Juhász (47.)

kiállítva: Barna (89.)

A mérkőzést követően Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

A héten a legnagyobb feladatunk az volt, hogy a játékosokat megfelelő mentális állapotba hozzuk. Nehéz időszak ez a csapatnak, ami nem múlik el pár nap, egy hét alatt. Kiemelném, hogy hatalmas gratuláció a szurkolóinknak, akik már egy órával a meccs előtt éltették a csapatot. Ez a támogatás óriási erőt ad. Nagyon jó csapat ellen léptünk pályára, ennek ellenére sikerült végig dominálnunk. Ezúttal több olyan játékosunk is lehetőséget kapott, aki eddig kevesebb időt tölthetett a pályán, ők is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Visszatérve a szurkolókra, úgy gondolom, hogy ismét nagyon egymásra talált a csapat és a tábor, erre a szurkolásra lesz szükségünk szerdán is, hiszen nagyon komoly ellenfél következik. Egy nap pihenő és már készülünk az Iváncsa ellen.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László(sel)

fotók forrása: dunaujvaros.com