labdarúgás

Újabb három ponttal gazdagodott a Duna Aszfalt TVSE együttese, miután 2 – 0-ra legyőzte a Faddikorr Kiskunhalasi FC gárdáját. A tiszakécskei gólokat Káli Tibor és Nagy Viktor szerezték.

Egyre látványosabb ,,díszletek” között rúghatják a labdát játékosaink a Sportcentrummá alakuló Sportligetben. A hétvégi mérkőzésre kilátogató szurkolók elsőként a nagy lelátón helyére kerülő tető vasszerkezetét csodálták meg, ami már most teljesen más hangulatot ad a sportlétesítménynek. Másképpen fogalmazva: a grandiózus látvány már megdobogtatta a kécskei labdarúgás felemelkedéséért szurkolók szívét.

A mérkőzésnek ezúttal szomorú felvezetése is volt, mivel a héten tragikus autóbalesetben életét vesztette az elmúlt szezon megyei gólkirálya, Szöllősi Tamás. A korábban Kécskére is csábított keceli labdarúgó emlékére egy perces gyászszünetet tartottak, a játékosok karján pedig fekete szalag jelezte a részvétnyilvánítást és a tiszteletadást.

A meccs nagy kécskei rohamokkal indult, már Káli Tibor 5. percben megszerzett gólja előtt is több komoly lehetőséget kidolgozott csapatunk. Aztán az idő múlásával csökkent az iram, szaporodott a hibák száma. Csapatunk visszavett a tempóból, ami annak fényében belefért, hogy a kiskunhalasiak játékában abszolút nem lehetett érezni a gólveszélyt.

A második játékrészben maradt a hazai mezőnyfölény, mentek előre rendületlenül a Tisza-parti labdarúgók, azonban ez a meccs nem tartogatott felejthetetlen momentumokat. Az ellenfél ekkor sem tudott hatékonyan futballozni, sőt a találkozó végére teljesen elkészültek erejükkel a lelkesen védekező vendégek. Hallhattuk is, ahogy vezetőedzőjük 10 perccel a találkozó vége előtt nyugtázta: Elfáradtunk.

A Tiszakécske ugyanakkor cserélt, jött Nagy Viktor és beállította a 2-0 –ás végeredményt, melynek köszönhetően újabb fontos három pont került a tarsolyunkba.

Újságunknak Nyilas Elek a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője értékelte a látottakat: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk, viszont a találatunk után érthetetlen módon megtorpantunk. Kapkodóvá vált a játékunk, az utolsó passzoknál rosszul döntöttünk. Kevés volt a mozgás és az üres területekre való befutás, így kevés volt az opció is a támadások befejezéséhez. A második félidőben már mozgékonyabbak voltunk, de ettől függetlenül kevesebb helyzetet alakítottunk ki, mint az első játékrészben, azonban sikerült még egy gólt szereznünk, ami elég volt ahhoz, hogy sima győzelmet arassunk. Összességében úgy gondolom, hogy ma nem játszottunk kifejezetten jól, de egy ilyen győzelemnek is van értéke. Nem kaptunk gólt, három ponttal gazdagodtunk, ami egy jó jel a jövő heti Kiskunfélegyháza elleni bajnoki előtt.

2015.11.07. megye I. o., 13. forduló

Duna Aszfalt TVSE – Faddikkor Kiskunhalasi FC  2 – 0 (1 – 0)

Duna Aszfalt TVSE: Németh- Sztehlik, Farkas, Bene, Oláh, Szabó L., Nagy D.(Nagy V.), Háda(Bagi), Szabó D., Juhász(István), Káli(Nyilas)

gól: Káli, Nagy V.

ifjúsági: 4 – 2

Irány Kiskunfélegyháza!

A következő fordulóban, november 14-én 13.30-tól az ősz legnagyobb rangadója következik a megyei pontvadászatban: az első és a második helyezettek csatája: Kiskunfélegyházi HTK – Duna Aszfalt TVSE.

Kérjük a csapat szurkolóit tartsák meg jó szokásukat és utazzanak el az idegenbeli mérkőzésre, legyen hazai pálya Kiskunfélegyházán! Ha ott is meglesz a három pont, már aligha lehet csapatunk szájából kiénekelni az őszi bajnoki elsőséget.

A mérkőzéssel kapcsolatos információ, hogy korábban veszélybe került a meccs Kiskunfélegyházán történő megrendezése, de jelen állás szerint (90 %) alkalmas lesz a félegyháziak pályája a találkozó lebonyolítására. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen változás lesz, a Duna Aszfalt TVSE időben értesíteni fogja a szurkolókat.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: sel, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink