Ebben az évben is nagy sikerrel rendezték meg a tiszakécskei futóversenyt, amelyre 350-en neveztek az ország számos tájáról. A versenyzők körében nagy sikert aratott az új versenyközpontként debütáló Sportcentrum.

A rendezvény célja ebben az évben is az egészséges életmód népszerűsítése, a szabadidő hasznos eltöltéséhez lehetőség biztosítása, valamint a futás örömeinek megismertetése volt korra, nemre tekintet nélkül.

A versenyzők május 27-én reggel gyűltek össze a Sportcentrumnál, innen indultak el a különböző kategóriák versenyei.

A rendezvényt az időjárás is kegyeibe fogadta, így minden adott volt a sikeres versenyzéshez. A félmaraton résztvevőit a rajt előtt Dr. Polyák József, Tiszakécske város alpolgármestere köszöntötte.

Az évről-évre egyre népszerűbb megmérettetésről Csernus Csaba, főszervező nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Ez volt a harmadik és egyben a legjobban sikerült tiszakécskei félmaraton. Nagyon örülök neki, hogy 350-en neveztek. Az is jó érzéssel tölt el, hogy a szervezési munkánk fejlődik, a szervező csapat egyre jobban teljesít. Rengeteg visszajelzést kaptam a futóktól a verseny után, szerencsére csupa pozitív gondolat érkezett.

A legtöbben kiemelik a versenyközpontnak most először helyet adó Sportcentrumot. Ez a színvonalas környezet jelentősen növelte a rendezvény presztízsét. Biztos vagyok benne, hogy ennek hatására jövőre még többen jönnek el.

A célunk az, hogy a következő évben még többen nevezzenek, s erre jó esély van. Szeretném megköszönni a támogatást Tiszakécske Város Önkormányzatának, a Tisza-parti Gyógy – és Élményfürdőnek, a Duna Aszfalt Kft.-nek, a Nyúlcipőboltnak, a Fejedelmi Pékségnek, az Orkán Kft.-nek, az ANDRITZ Kft.-nek, a Balogh Tészta Kft.-nek, a Barack Hotelnek, a Giorgio’s SpinRacing Stúdiónak, a segítséget a Tiszakécskei Polgárőrségnek, a helyi gimnáziumok tanulóinak, valamint mindenkinek, aki valamivel is hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Tiszakécskei eredmények: 7 km férfi: 1. hely: Kapitány Zoltán, 14 km férfi: 1. hely: Tarnai László, 2. hely: Szöllősi Renátó, 3. hely: Kovács Zsolt

női 1. hely: Bor Katalin Diána, 21 km félmaraton: férfi 2. hely: Szilágyi Péter, női 2. hely: Ménes Anita

szöveg: Sánta László (sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink