labdarúgás

A Duna Aszfalt TVSE NB III-as labdarúgó csapata a bajnokság 20. fordulójában a középmezőnyhöz tartozó Rákosmente KSK-t fogadta, s 2-0-s sikert aratott.

Végre újra hazai pályán játszhatott közönsége előtt labdarúgó csapatunk, s bár a márciusi tél még mindig hideggel szolgált, a szurkolói lelkeket melengette a látvány, amikor kivonultak a játéktérre a labdarúgók.

A mérkőzés előtt a napokban 50. születésnapját betöltő Nagy Zsoltot köszöntötte a pályán Nyilas Elek szakmai igazgató és Kislőrincz György, a Tiszakécskei Labdarúgó Club ügyvezetője. Az egykori legendás tiszakécskei csapat hálóőre, a jelenlegi gárda kapusedzője egy 50 –es számozású TVSE mezt vehetett át kollégáitól a szurkolók vastapsa közepette. Nagy Zsolt az eseménnyel kapcsolatban újságunknak is nyilatkozott érzéseiről:

A héten elhangzó megjegyzések alapján sejtettem, hogy a vezetők készülnek valamire. Nagyon jól esett ez a gesztus, életem legszebb élményei közé tartozik. Ezúton is köszönöm nekik. Ez számomra egy visszaigazolás is, hogy az elmúlt 37 évben, amit a futballban töltöttem, talán valamit jól csináltam. Nagyon szépen köszönöm a szurkolók fogadtatását is, rendkívül jól esett.

Szeretett öcsém is eljött megköszönteni és hozott nekem egy 50-es mezt Székesfehérvárról, ahol a pályafutásomat kezdtem. Korábban, amikor a Kecskemétben játszottam ott egy 40-es mezt kaptam a negyvenedik születésnapomra. Ezt a három ereklyét biztosan be fogom kereteztetni és a környezetemet fogja ékesíteni.

A köszöntés után, a hideg ellenére nagyjából 450 ember előtt indult útjára a labda. A mérkőzés kécskei rohamokkal indult. A vendégek ekkor a szerencsével sem álltak hadilábon, végül azonban átvészelték a kritikus időszakot, s egyre magabiztosabban védekeztek. Amikor szünetre vonultak a csapatok, el lehetett csípni a rákosmentei labdarúgók egymás közötti beszélgetéséből egy-két mondatot: pl. ,,Még negyvenöt percet kell így lehozni, jó lesz ez.”

A második félidőre cserélt Szabó mester; Mihály Dávidot Takács Krisztofer váltotta. A játék képe annyiban változott, hogy maradt a tiszakécskei mezőnyfölény, a vendégek egyre fáradtak, azonban ezt lelkesedéssel kompenzálták. Az 56. percben Benkó Bence helyett Oláh Máté futott be fehér mezben a pályára, majd a 60. percben a szurkolók által már többször a pályára ,,követelt” Kalmár Ferenc érkezett Juhász László helyére, s ha már jött a 71. percben góllal hálálta meg a bizalmat. 1-0.

Nem sokkal később, a 79. percben Tölgyesi Viktor tört be gyönyörűen a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, s középre gurított labdájára Kalmár csapott le leghamarabb. 2-0.

Ezt követően a mérkőzés eredménye már nem változott, szimpatikus ellenfelet győzött le a Duna Aszfalt TVSE csapata, s továbbra is őrzi első helyét a tabellán egy mérkőzéssel kevesebbet játszva az üldöző PMFC és a 20. fordulóban szintén nyerő Dunaújváros előtt.

Legközelebb pont a közvetlen rivális dunaújvárosiak ellen mérkőzik csapatunk, akkor is hatalmas szükség lesz a lelkes tiszakécskei szurkolókra, akik a Rákosmente ellen is végig biztatták a labdarúgókat. Szükség lesz a Duna partján is a kék-sárga hívekre! Zúgjon a Hajrá Kécske!

A mérkőzés után a csapatok vezetőedzői értékelték a látottakat:

Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője:

Jól kezdtük a mérkőzést, de jött egy olyan időszak, amikor nem találtuk a ritmust, rossz megoldásokat hoztunk. Ennek oka van, hiszen szerdáig az Iváncsa elleni hétközi bajnokira készültünk. Amikor kiderült, hogy csak szombaton lesz a bajnoki más ritmusban kellett dolgoznunk. Azt azonban lehetett látni, hogy a srácok nagyon sokat dolgoztak ma, derekasan helyt álltak, hajtottak.

Ennek következtében a 70. perc környékére elfáradt az ellenfél. Gratulálok a csapatnak, mert az ilyen meccsek sokszor döntetlenre vagy vereségre végződnek, mi viszont végül, biztosan lehoztuk a mérkőzést. Az ellenfélnek nem volt komoly gólhelyzete. Azonban biztos vagyok benne, hogy tudunk mi ennél sokkal jobban is játszani.

Helm András, a Rákosmente KSK vezetőedzője:

A mai meccsen találkozott egy nagyon jó és egy foghíjas csapat. Mi voltunk az utóbbiak. Sajnos négy meghatározó játékos is hiányzott a csapatból. Ennek ellenére jól helytálltunk. Az első gól, egy elkerülhető, buta gól volt. Addig kontroll alatt volt a mérkőzés, egy nagyon jó erőkből álló Tiszakécske ellen. Nagyon fiatal a csapatunk. A kezdőben is csak két 22 éves játékos volt, a többiek mind fiatalabbak. Két 2000-es születésű játékosunk is bemutatkozott, aminek nagyon örülünk. Nem vallottunk szégyent. Gratulálunk a Tiszakécskének!

2018.03.24. NB III. Közép csoport 20. forduló

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 450 néző

vezette: Bálint Attila

Duna Aszfalt TVSE – Rákosmente KSK 2 – 0 (0 – 0)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Benkó (Oláh 56.), Juhász (Kalmár 66.), Tölgyesi, Puskás, Polyák, Szabó L., Dr. Kardos, Mihály (Takács 46.), Ludánszki, Kocsis

Rákosmente KSK: Ordasi – Simita, Nyúl, Forgács, Márki (Ott 57.), Maka (Gólya 80.), Kovács K., Tóth P., Pendl, Cherman, Bujbáczi (Bányai 72.)

Gól: Kalmár 71., 79 perc.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink