Idén is nívós szórakozási lehetőséget biztosított a Tiszakécskei Lovasegyesület huszonhatodik alkalommal megrendezett bálja, ahol kiváló hangulatban szórakozhattak hajnalig a vendégek.

A 2016-os Lovasbál vendégeit Siklósi Csaba köszöntötte január utolsó szombat estéjén a Móricz Zsigmond Gimnázium bálteremmé varázsolt sportcsarnokában, külön kiemelve Kovács Ernőt Bács-Kiskun megye kormánymegbízottját, Tóth Jánost településünk polgármesterét, Jávorka Lajos plébánost és Varga Károlyt a Tiszakécskei Lovasegyesület elnökét.

Az egyesület alelnökének gondolatai után Siklósiné Balla Erzsébet szavalta el Kányádi Sándor Csendes pohárköszöntő című versét, egyszersmind megnyitva az idei bált. A vacsora előtt még a Zafira Dance Team táncosai is bemutatták, az erre az alkalomra koreografált lovas-western táncukat, majd mindenki kedvére válogathatott a Barack Hotel által készített finomságok közül. A vendéglátás egész éjjel magas színvonalon zajlott, pincérek hada figyelte a bálozók minden kívánságát.

A vacsora alatt már a zenészek is ,,bemelegítették” hangszereiket, hogy aztán hajnalig húzzák a talpalávalót a táncos kedvű vendégek örömére. Vadas László zenekara idén is kiváló hangulatot teremtett, csakúgy, mint a Dósa Mátyás vezette, Szolnoki Szigligeti Színház művészei, akik Made in Hungária című zenés előadásukat prezentálták a jelenlévőknek.

Ezután ismét a bálozókkal telt meg a táncparkett, akik egészen a fél kettőkor kezdődő tombolahúzásig ropták. A tombolázás során sok-sok értékes ajándék talált gazdára, a fődíjak között nagy értékű festmény, lapos tv és kerti sütögető is szerencsés kezekbe került.

A játék végén ismét rázendítettek a zenészek és folytatódott a mulatás.

A rendezvényen Siklósi Csaba, a Lovasbál egyik főszervezője nyilatkozott lapunknak:

Huszonhatodik alakalommal rendezte meg egyesületünk a Lovasbált, ami minden esztendőben a fő rendezvényeink közé tartozik, csakúgy, mint a Tiszakécskei Lovasnap, valamint a Szüreti felvonulás és bál. Gyakorlatilag a szeptemberi szüreti rendezvényünk után már erre a bálra készülünk, most is mindent megtettünk, hogy színvonalas eseményt szervezzünk a tiszakécskeieknek. Ezért a munkáért, illetve a bál támogatásáért szeretnék köszönetet mondani a Tiszakécskei Lovasegyesület tagjainak, Kovács Ernő kormánymegbízott úrnak, aki már hetekkel ezelőtt felkeresett bennünket, felajánlva segítségét, Tóth János polgármester és Pálinkás László alpolgármester uraknak, a városgondnokságnak, a művelődési központnak, a rendőrségnek és polgárőrségnek.  A tombola tárgyak felajánlásáért is szeretnék minden vállalkozónak, magánszemélynek köszönetet mondani.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide kattintva) találhatóak.

szöveg, fotók: sel

Hirdetések

legfrissebb híreink