labdarúgás

Egy hét alatt nyolc tiszakécskei gól került a kiskunmajsai hálóba. Előbb április 6-án, szerdán kupa meccsen győzött csapatunk 4-0-ra, majd április 9-én bajnokin diadalmaskodott 4-1-re a Tisza-parti alakulat.

A Bács-Kiskun megyei kupa negyedik fordulójában a legjobb nyolc közé kerülés volt a tét a Duna Aszfalt TVSE számára, ennek megfelelően elszántan léptek pályára, idegenben a kék-sárgák. A Kiskunmajsának nem volt esélye a meccsen, Nagy Richárd háromszor, Káli Tibor pedig egyszer talált be kapujukba a nagy kécskei mezőnyfölényt hozó hétközi összecsapáson. 0-4. Várjuk az ellenfelet, akivel az elődöntőbe kerülésért játszunk.

Április 9-én újra Kiskunmajsára vezetett a csapat útja. Folytatódott a kiélezett bajnoki versenyfutás, amelyben a Kiskunfélegyházával és immáron a Kalocsával is farkasszemet nézünk. Csak győzelmekkel élhet tovább az esély a bajnoki aranyra. A kécskei játékosok nem kezdték jól a mérkőzést, hiszen az esélytelenebb hazai csapat szerezte meg a vezetést. Félidőre sikerült egalizálni Alex révén, így 1-1-el mehettek pihenőre a csapatok. A második játékrészben már egyértelművé vált a Duna Aszfalt TVSE akarata, újra Alex, Csurka Ádám, majd Nagy Dániel szerzett gólt. Ismét megrúgták labdarúgóink a négy találatot, de ami ennél is fontosabb, megint három pontot szereztünk. Ennek köszönhetően maradt az egy pont hátrányunk a KHTK ellenében. A kiskunfélegyháziak Kiskunhalason győztek 4-0-ra, megőrizve ezzel első helyüket a tabellán. A harmadik Kalocsa vasárnap viszont meglepetésre csak x-elt az utolsó helyen álló Soltvadkerttel.

A következő fordulóban április 16-án a Kiskőröst fogadjuk a Sportligetben, a KHTK szabadnapos lesz, még a Kalocsa a Kiskunhalassal csap össze. Szurkoljunk akkor is a csapatnak, nincs megállás! Hajrá Kécske!

2016.04.09.  Bács-Kiskun megyei I. osztály, 22. forduló

Kiskunmajsa FC – Duna Aszfalt TVSE   1 – 4 (1 – 1)

Duna Aszfalt TVSE: Ladányi- Oláh, Farkas, Benkó, Szabó L., Szabó D., Alex(Bene), Radványi(István), Ábel(Bagi), Káli(Nagy R.), Csurka(Nagy D.)

gól: Alex 2, Csurka, Nagy D.

ifjúsági: 2 – 2

A bajnoki mérkőzés után Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója értékelte a csapat teljesítményét:

A kupa meccs után sokszor elmondtam a játékosoknak, hogy a hétvégi bajnoki találkozó teljesen más mérkőzés lesz. Nem szabad a szerdai összecsapásból kiindulni. Érzéseim beigazolódtak, hiszen az ellenfél sokkal szervezettebben, jobban játszott szombaton. Mindezekkel együtt a bajnokin is mi uraltuk a játékot, jó iramú élvezetes meccset játszottunk a Kiskunmajsával. Gratulálok is az ellenfélnek, hiszen szervezett, szimpatikus csapat benyomását keltették. Köszönjük, hogy ismét sok tiszakécskei elkísért bennünket idegenbe. Úgy gondolom, hogy ezzel a két majsai mérkőzéssel feledtetni tudtuk a Kecel elleni gyengébb teljesítményünket. Ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot továbbra is ezzel a mentalitással kell pályára lépnünk.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg:sel, fotó: Kécskei Krónika archív

Hirdetések

legfrissebb híreink