Kézilabdázóink is nekivágtak az új bajnokságnak

Megosztás

Megkezdte bajnoki szereplését a Bács-Kiskun megyei pontvadászatban a Balogh Tészta TVSE férfi kézilabdacsapata. A tervek szerint ez az utolsó szezon az I-es Holt-Tisza melletti sportcsarnokban, hiszen a következő idényben már az addigra felépülő, lelátóval rendelkező Város Sportcsarnokban szurkolhatunk kézilabdázóinknak a sportbarátok.

A Kécskei Krónikától az első hazai mérkőzésre látogattunk el, amelyen a tiszakécskei csapat magabiztosan győzött a Tiszaalpári SE ellen. A mérkőzés végén a csapat tagjai együtt köszöntötték és ajándékkal ,,búcsúztak” volt edzőjüktől Stinner Ferenctől.

A mérkőzést követően a Balogh Tészta TVSE játékos-edzője, a szakosztály vezetője, Kecskés András nyilatkozott újságunknak:

Hogyan változott a csapat vezetése?

Miután Stinner Ferenc nem tudta tovább vállalni a vezetőedzői munkát, a játékosokkal egyeztettünk és úgy döntöttünk, hogy Gondi Zoltánnal közösen fogjuk ellátni az edzői feladatokat a jövőben. Természetesen én maradok a szakosztály vezetője is, illetve Stinner Ferenc továbbra is itt marad velünk a szakosztály vezetésében, valamint az utánpótlás igazgatásában. Magasra tette az elmúlt években a lécet, Gondi Zoltánnal igyekszünk majd helytállni.

Mennyiben változott a játékoskeret erre a szezonra?

Úgy érzem, hogy nem gyengültünk. A tavalyi szezonban lett pár sérültünk, akik már felépülőben vannak. Lassan teljes értékű játékosokként számíthatunk rájuk. Van még egy pozitív fejlemény: Tavalyi gólkirályunk Jordán Gusztáv mégsem hagyja abba a játékot. Később fog újra csatlakozni hozzánk, de ebben a szezonban is számíthatunk rá.

Az első két mérkőzést hogyan értékeled?

Két teljesen ellentétes mérkőzés volt. Idegenben a Bácsalmás ellen kicsit zilált létszámban voltunk jelen. Amatőr játékosokról van szó. Többen magánjellegű elfoglaltság miatt nem tudtak eljönni idegenbe. Ennek ellenére, akik ott voltak nagyon szépen helyt álltak, sőt megszorongattuk a bajnokesélyes Bácsalmást otthonában. Úgy gondolom, hogy itthon igenis lesz keresnivalónk ellenük.

A Tiszaalpár elleni hazai meccsen meglátszódott az idegesség. Tavaly könnyebben vertük őket. A második félidőben azért rendeződött a játékunk és közé tudtuk tenni azt a gólkülönbséget, amit szerettünk volna. Sőt a végén már több olyan játékosunk játszott a pályán, akik kevesebb lehetőséget szoktak kapni.

Idei célok?

A játékosokra nyomást nem akarunk tenni. Szeretnénk minél jobban teljesíteni minden meccsen, mi mindig nyerni szeretnénk. A tavasz folyamán kiderül majd, hogy mire képes ez a csapat.  A Bács-Kiskun megyei bajnokság egy kőkemény bajnokság, de idén is megcélozzuk a dobogót. Amatőr csapatunk van, amellyel nehéz félprofi gárdák ellen nyerni. De már többször bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk rá.

Ez az utolsó bajnoki szezon az Ókécskei Sportcsarnokban?

Igen. Elkezdődött az új Városi Sportcsarnok megépítése. Ha minden jól megy, akkor a következő ősszel már az új létesítményben fogunk játszani, remélhetőleg még nagyobb létszámú közönség előtt.

A Balogh Tészta TVSE bajnoki menetrendje (2017):

szeptember 23.  Bácsalmási PVSE – Balogh Tészta TVSE  32 - 28

szeptember 30.  Balogh Tészta TVSE – Tiszaalpári SE  27 - 19

október 7. 18.00 Balogh Tészta TVSE – STE-BS Plastic

október 14. 17.00 Balogh Tészta TVSE – D-V SE Csávoly

október 22. KIKI SKFT – Balogh Tészta TVSE

október 28. 18.00 Balogh Tészta TVSE – Kecel KC

november 5. 16.00 Félegyházi KSC – Balogh Tészta TVSE

november 11. 18.00 Kiskunmajsai KC – Balogh Tészta TVSE

november 24. 19.30 Euroscale Kecskemét I. – Balogh Tészta TVSE

december 2. 17.00 Balogh Tészta TVSE – Euroscale Kecskemét II.

december 9. 18.00 Balogh Tészta TVSE – Bácsalmási PVSE

A hazai mérkőzéseket az ókécskei sportcsarnokban rendezik.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)