Támogatási döntés született 2017. december 20-án a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül beadott pályázatokat illetően. A Bács-Kiskun megyét érintő TOP-os pályázatok közül 193 nyertes született. Az összesen elnyert támogatási összeg több mint 23 milliárd forint. Ebből Tiszakécskére 991 390 000 forint pályázati forrás érkezik. Így a korábban elnyert TOP-os forrásokkal együtt közel másfél milliárd forintot fordíthat városunk önkormányzata fejlesztésekre.

A megfelelő és hatékony település- és a gazdaságfejlesztés az önkormányzatok egyik fő feladatát képzik, melyek megvalósításához a TOP biztosít lehetőséget. A TOP elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez nyújt forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggő város- és településfejlesztési akcióit támogatja.

A Bács –Kiskun megyét érintő támogatáson belül lehetőség nyílik az ipari parkok, iparterületek fejlesztésére, valamint számos pályázatban lehetőség nyílik az inkubátorházak, a helyi gazdaság, a turizmus fejlesztésére, valamint a foglalkoztatás és az életminőség javításának elősegítésére, közszolgáltatások fejlesztésére, barnamezős területek rehabilitációjára és zöld városok kialakítására.

A TOP-os pályázati forrásokkal kapcsolatban Tóth János Tiszakécske város polgármestere nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Nagy öröm számomra, hogy az összes beadott TOP-os pályázatunkat érdemesnek találták a támogatásra. Az elsőn 189 200 000 forintot még a másodikon 295 000 000 forintot nyert el településünk önkormányzata. Ehhez az összeghez jön még a legfrissebb támogatási döntés értelmében 991 390 000 forint.

A TOP-os pályázati forrásokból valósítjuk meg oktatási és nevelési intézményeink energetikai fejlesztését. Megújul majd a Móricz Zsigmond Általános Iskola alsó és felső tagozata, a zeneiskola épülete, az eltérő tantervű tagozat épülete, az Arany János úti és a Templom téri óvodák épületei, valamint felújítás lesz a Hanusz közben lévő önkormányzati épületben, ahol a szociális osztály látja el faladatait.

Jelentős forrás áll rendelkezésünkre iparterületfejlesztésre is, továbbá új kerékpárút fog épülni a Szabolcska utca végétől a katolikus templomig.

Szintén a TOP-os források nyújtanak majd lehetőséget turisztikai fejlesztésre. Többek között teljesen újjá építjük a kisvasútat. A végállomás új helyre kerül, teljes felújításon esik át a gördülő szerelvény, valamint a sínpálya is új nyomvonalat kap. Emellett új kilátó is épül az élő Tisza partjára.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

(forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat)

Hirdetések

legfrissebb híreink