labdarúgás

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában a Duna Aszfalt TVSE Kunszálláson lépett pályára, s fölényes győzelmet aratott.

Csapatunkat ismét sok szurkoló kísérte el idegenbe, sok kék-sárga sál virított a kunszállási sportpálya mobillelátóján.  A játékosok nagy harci kedvvel, önbizalomtól duzzadva vonultak ki a játéktérre, ,,Kécske!” kiáltásuk messze kihallatszott az öltöző folyosójáról.

A kezdő sípszó után indult is a Tisza-parti offenzíva, a piros mezes hazai alakulat nyomban a kapuja elé szorult, s próbálta őrizni a 0-0-s eredményt. Ez egészen a 22. percig sikerült, amikor Szabó Dávid érkezett és szép gólt szerzett. 0-1. A kécskei játékosok nyomban a középkezdéshez igyekeztek, s már is folytatták a játékot. A következő gól egy büntető után született meg. A kunszállásiak Szabó Lászlót lökték fel a büntetőterületen belül, az ítéletvégrehajtó pedig Kalmár Ferenc volt. 0-2.

A következő találat Székely Dávid szép akciója után érkezett, a középre adott labdát hazai játékos; Vincze Nándor sodorta saját kapujába. 0-3. Az első félidő záró mozzanata Szabó László tökéletesen helyezett lövése volt, amely után a labda a kunszállási kapu bal oldalában kötött ki. 0-4.

A második félidőben folytatódott a roppant kécskei mezőnyfölény. Sorra jöttek a helyzetek, majd a 63. percben Füle Ákos érkezett középen, s a pontosan beadott labdát elhelyezte a kapuban. 0-5. Ebben a három percben három gólt is lőtt a Tiszakécske, hiszen a 65. percben Kalmár Ferenc vert be pimaszul nagy gólt, majd a 66. minutumban Szabó Dávid foglalta keretbe parádésan a kécskei gólesőt. 0-7.

Ezután jött el a 70. perc, amikor is az egész meccsen rengeteget dolgozó, jól játszó Polyák Kristóf fejelte a ellenfélhez a labdát, Kiss Szabolcs pedig köszönte szépen, s egyetlen helyzetéből a kunszállási játékos irgalmatlanul nagy gólt lőtt a kécskei kapuba. Ami szép, az szép. 1-7.

Ami azonban ennél szebb, az az, hogy újabb gólzáporos győzelmet arattunk és továbbra is egy meccsel kevesebbet játszva holtversenyben a tabella élén tanyázunk. A következő fordulóban a Kecskeméti LC is letölti szabadnapját, így ha a Kecel FC ellen győzünk (04.15. 16.30), három ponttal vezetjük majd a tabellát. Látogassunk ki akkor is minél többen a Sportcentrumba, hajszoljuk bele a csapatot egy újabb nagyarányú győzelembe!

A mérkőzést követően Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója nyilatkozott újságunknak:

A legfontosabb az, hogy megszereztük a három pontot, amiért jöttünk. Úgy gondolom, hogy a győzelmünk ebben az arányban is megérdemelt. Az is igaz, hogy néha akadozott a játékunk és nemcsak a pálya minősége miatt. Voltak időszakok, amikor mi is lassabban és ötlettelenül játszottunk. Ennek ellenére összességében elégedettek lehetünk. Megszereztük a győzelmet, újabb lépést tettünk végső célunk irányába. Egyre élesedik a bajnokság, a mérkőzések fogynak, a koncentrációnak pedig növekednie kell. Gratulálok a játékosainknak a győzelemhez!

2017.04.09. Bács-Kiskun megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 22. forduló, Kunszállás

Kunszállás SE – Duna Aszfalt TVSE  1 – 7 (0 – 4)

Duna Aszfalt TVSE: Ladányi- Oláh, Polyák, Kocsis, Benkó, Szabó L., Szabó D.(Káli), Székely(István), Füle(Nagy), Bartucz(Csurka), Kalmár

gól: Kalmár 2, Szabó D. 2, Füle, Szabó L., Vincze (öngól), ill. Kiss Szabolcs

ifjúsági: 0-5

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink