Le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt

Megosztás

Olyan volt az 1-1-re végződő pécsi rangadó forgatókönyve, hogy lélektanilag nagyot nyert vele a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE.

Továbbra is veretlenek vagyunk a nagy múltú baranyai klub elleni tétmérkőzéseken, nem mellékesen a bajnokságot is vezetjük.

Vízilabda mérkőzésnek sem volt utolsó az NB III. Közép csoportjának rangadója március 17-én, Pécsen. A találkozó előtt még az is kérdéses volt, hogy a játékvezető egyáltalán engedi-e pályára lépni a csapatokat. Végül a mérkőzés megtartása mellett döntött a sporttárs, így jöhetett a várva-várt bajnoki.

Hatalmas elismerés jár minden tiszakécskei szurkolónak, aki útra kelt ebben az ítéletidőben és a helyszínen fagyoskodva támogatta a csapatunkat. Ezt nevezik fanatizmusnak és ez a lelkesedés a pályán is megvan a tiszakécskei mezt viselő sportolókban.

Ami a meccset illeti, a PMFC mindent egyre lapva feltéve esett neki már a találkozó elején a csapatunknak. Sorban érkeztek a baranyai támadások. Rendesen letesztelték a pécsi futballisták a védelmünket. A nagy nyomás a 9. percben gólt eredményezett, Károly Bálint vette be Helesfay Donát kapuját. A találatot követően is maradt a pécsi fölény.

Szerencsére még időben jött a szünet, s a szakmai stáb nyugalomra intette labdarúgóinkat. A második játékrész már kiegyenlített ,,futballt” (vízi csatát)hozott, s a meccs végére a Duna Aszfalt TVSE átvette az irányítást.

A krónikához hozzá tartozik, hogy Szabó mester kiválóan cserélt, hiszen Dr. Kardos Norbert besárgult, s a sok párharccal tarkított meccsen félő volt, hogy kaphat még lapot. Ezért hiába játszott jól, indokolt volt a cseréje. A helyette érkező Pintér András és a Takács Krisztofer helyett pályára lépő Markó Ádám is kiválóan szállt be a játékba. Szabó István hátrébb rendelte Kardos helyére Kocsis Gábort, így a védelem továbbra is masszív maradt. Folytatván a jó cseréket, Kalmár Ferenc is befuthatott a pályára Tölgyesi Viktor helyett. Így már fokozott veszélyt jelentett a Puskás-Kalmár támadó kettős a pécsi kapura. Aztán elérkezett a 83. perc és a többi már történelem…Feri jött.

A lefújásig maradt a kécskei fölény, s az esőben, hidegben nagyot küzdő csapatunk a találkozót követően lélektani győztesként vonulhatott a boldog, ám szintén átfagyott Tisza-parti szurkolók elé.

Nagyon fontos lépés volt ez a meccs a bajnokság szempontjából, aminek örülni kell. A Pécsi MFC továbbra sem tudott győzni a Tiszakécske ellen tétmeccsen. Nagydolog az, hogy egy ilyen patinás klubnak mumusai lehetünk.

Szerdán azonban már a gyorsvonatként száguldó Iváncsa érkezik a Sportcentrumba, s egy újabb kőkemény csata várható, ahol újra szükség lesz erőtől duzzadó kécskei labdarúgókra és végig szurkoló drukkerekre.

A pécsi mérkőzést követően Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Az első dolog, amivel kezdenem kell, az az, hogy le a kalappal a szurkolóink előtt. Ilyen időben ennyien eljöttek és végig biztatták a csapatot. Nem szeretnék közhelyeket puffogtatni, erre a lelkesedésre nincsenek szavak.

A második dolog, amiről beszélnem kell az, hogy szégyenteljesen fogadtak minket Pécsen. Mi mindig minden ellenfelünknek megadjuk a maximális tiszteletet, viszont elvárjuk, hogy nekünk is megadják ugyanezt. Ez nem történt meg. Az ellenfél kispadjáról folyamatosan tiszteletlen megjegyzéseket kaptunk.

Ami a meccset illeti, az első félidőben a PMFC jobban alkalmazkodott a körülményekhez. Nehéz volt játszani ilyen felázott pályán.

A szünetben a kollégákkal józan hangon megnyugtattuk a játékosokat. Ennek eredménye lett, a második félidőben már jobban játszottunk. Szerencsére erős a keretünk, s jó játékosokat tudtam pályára küldeni. A meccs végére átvettük az irányítást, s kis szerencsével még a győzelem is meglehetett volna. Egy ilyen nagy múltú klub, mint a Pécs jobb csapatot érdemel.

Lépéselőnybe kerültünk, de nem dőlhetünk hátra. Szerdán már jön is a nagyon komoly játékerőt képviselő Iváncsa. Ezért is kérek minden tiszakécskei szurkolót arra, hogy jöjjön ki a stadionba és biztassa a csapatunkat. Nem lesz könnyű dolgunk és lehetnek holtpontok a játékunkban, amikor óriási szükségünk lesz a biztatásra. Azon vagyunk, hogy továbbra is megháláljuk a bizalmat!

2018.03.17. NB III. Közép csoport, 19. forduló

Pécsi MFC–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 1–1 (1–0)

Pécs, 700 néző, vezette: Oláh Gábor (Kis Zoltán, Gráf András)

Pécs: Sólyom – Nagy J., Wittrédi (Mojzer 62.), Kónya K., Károly, Koller, Kónya D., Horváth A., Nyárasdi, Szabó R., Beke. Edző: Márton Gábor

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Takács (Markó 55.), Oláh, Juhász, Tölgyesi (Kalmár 74.), Puskás, Polyák, Szabó L., Dr. Kardos (Pintér 55.), Ludánszki, Kocsis. Edző: Szabó István

gól: Károly (9.) ill. Kalmár (83.)

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!
szöveg: Sánta László(sel)
fotók forrása: Laufer László, bama.hu