A Kécskei Krónika II. Fotópályázatának díjátadó rendezvényét, egyben kiállítás megnyitóját december 12-én este tartottuk meg az Arany János Művelődési Központban.

Bakó Árpád és Kispál Gyula a Rambler zenekarból muzsikáltak este hét órától a kiállítás megnyitó elején, játékukat a jelenlévők tapsa zárta. Ezt követően a művelődési központ munkatársa Balog Ildikó köszöntötte a vendégeket, majd fotópályázatunkról adott rövid tájékoztatást.

Újságunk második alkalommal hirdette meg a pályázatot, melyre a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyon sokan küldték el alkotásaikat. A megjelentek a művelődési központ galériatermében kiállított képeken is láthatták, ebben az esztendőben még színvonalasabb alkotások között kellett döntenie a szakmai zsűrinek. Az ítészek nemcsak a képek minőségét értékelték, hanem a mondanivalójukat is, figyelembe véve, hogy egyenlő eséllyel induljanak a professzionális technikával és az egyszerű digitális fényképezővel rendelkező pályázók.

A pályázat összdíjazása 170.000 forint

Ahhoz, hogy a Kécskei Krónika Fotópályázata idén is igazán rangos, nívós rendezvény legyen támogatóink felajánlásaira is szükségünk volt, melyet ezúton is köszönünk nekik. Így Hegedűs Miklósnak, illetve a Tiszakécske Városért Közalapítványnak, Kovács Ernőnek, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottjának, Tóth Jánosnak Tiszakécske Város polgármesterének, a Duna Aszfalt Kft.-nek, valamint Molnár Lászlónak.

A díjazottak nyereményeit, amelyek értékes műszaki cikkek – 1.hely: Canon professzionális fotónyomtató, 2. hely: 500 GB-os külső merevlemez, 3. hely: fényképezőgép állvány + vezeték nélküli egér – voltak támogatóink adták át. A Duna Aszfalt Kft. részéről Dr. Sipos Attila érkezett az átadóra.

A díjátadón Kovács Ernő, kormánymegbízott is köszöntötte a pályázókat. A megyei vezető elmondta, a kiállított képeken is látszik, hogy a fotós és a fényképezője tökéletes összhangban van csak úgy, mint a megnyitó elején a muzsikáló zenészek a hangszerükkel. Volt polgármesterünk hozzátette egy-egy képnek azért is lehet nagy jelentősége, mert megőrizve sok év múlva visszanézhetjük akár településünk egykori arcát vagy számunkra más kedves emlékeket. Végül minden pályázónak megköszönte a részvételt, a támogatóknak a hozzájárulást, ami nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.

II. Kécskei Krónika Fotópályázat, díjazottak:

Utazás a Föld körül kategória:

1. Tóth Zsanett

2. László Norbert

3. Faragó Imre

Lovak az objektíven keresztül kategória:

1. Valóczki Alexandra

2.  Székely József

3. Kocsis András

Tiszakécskei természeti szépségei és értékei kategória:

1. Pálinkás András

2.  Seres Milán

3.  Bekő Ágnes

A rendezvényt a kiállított képek megtekintése, apró fogadás és jó hangulatú beszélgetés zárta.

A fotópályázat kiállítása megtekinthető a művelődési központ nyitvatartási idejében.

Magam és Csikós János kollégám nevében, köszönjük minden pályázónak, támogatónak, közreműködőnek és megjelentnek a részvételt.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán.

szöveg: Sánta László, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink