városházi

Jó hír a tiszakécskei gyermekes családoknak, hogy tovább bővül a helyi játszóterek játékparkja, szépülő közterületeinken így igazán tartalmas lehet a kikapcsolódás a legkisebbeknek is.

A régi tiszai játszótér területére, a Miskó István sétány mellé kerülnek kihelyezésre új játszószerek. Erre a helyre kerülnek majd ki a pályázat keretében nyert fitnesz eszközök is. A település vezetése szeretné, hogy a jövőben ez a rész is újra egy látogatott kikapcsolódási pont legyen a gyermekes családok számára. Új játszószereket kap a Mátyás király utcai és az ókécskei játszótér is – tájékoztatta újságunkat Tóth János Tiszakécske város polgármestere.

Településünk vezetője elmondta, a Miskó István sétány melletti régi tiszai játszótér fejlesztése különösképpen indokolt volt, mivel ez az üdülőterületi rész nagyon vonzó része Tiszakécskének, ráadásul a gyógyhelyfejlesztési projekt miatt is kiemelt területről van szó. Itt lesznek elhelyezve a fitnesz eszközök is, így kicsik és nagyok is ideális körülmények között kapcsolódhatnak ki.

A Mátyás király utcai játszótérrel kapcsolatban fontos volt, hogy ez a helyszín egy újonnan kialakuló lakóövezet közelében van, így az odaköltöző családok számára könnyen megközelíthető.

Játszótereink bővítése azért is vált fontossá, mivel a régi játszószerek nem feleltek meg a modern kor követelményeinek. Korábban le kellett szerelni őket, egy ellenőrzés után. Ezt követően két játszótér (a Sportcentrum melletti és a Sétakert) maradt meg megfelelően felszerelt állapotban.

A mostani bővítéssel településünknek 5 db jól felszerelt játszótere lesz.

szöveg: Sánta László (sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink