A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által rendezett művésztábor résztvevőit augusztus 21-én Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Tóth János Tiszakécske város polgármestere is meglátogatta a tiszakécskei Találkozások Házában.

Babucsikné Zeikfalvy Anna, grafikusművész, a művésztábor vezetője a Kécskei Krónikának elmondta, hogy a tábor a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat rendezésében valósult meg. Eddig a Duna által körülölelt Veránka-szigeten tartották meg az alkotótábort, idén első alkalommal adott otthont Tiszakécske a megyei és határainkon túlról érkező képzőművészeknek.

A Találkozások Házához augusztus 21-én Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is ellátogatott, ahol a Kécskei Krónikának is nyilatkozott:

Ez már a 21. művésztábor a megyei önkormányzat szervezésében, amely a megyénkben élő és dolgozó művészek számára szakmai lehetőség, hogy együtt csoportban dolgozhassanak. A közös alkotás folyamatos lehetőség a megújulásra, s arra, hogy egymást inspirálják az alkotók. Idén a külföldi testvér megyékből is hívtunk vendégeket, s több képzőművészeti stílus képviselteti magát.
Úgy gondolom, hogy ideális helyszínt választottunk idénre is, hiszen Tiszakécske gyönyörű hely, nemcsak a művészeknek, de minden ember számára. Itt van a folyó tele energiával, itt a napfény, s az ártéri erdő. A művészeket maximálisan ellátják a szervezők, csak az alkotásra kell koncentrálniuk.

A látogatáson Tóth János városunk vezetője is részt vett, aki örömmel nyilatkozott arról, hogy idén nyáron már a harmadik művésztábort rendezték meg a településünkön, aminek köszönhetően intenzív képzőművészeti élet zajlott a Tisza partján.

Fontos, hogy ezen a területen is megmutatja magát Tiszakécske. A táboroknak köszönhetően újabb művészeket, stílusokat ismerhetünk meg, arról nem is beszélve, hogy még több ember látogat el hozzánk és ismeri meg a településünket. Örülök neki, hogy tudtunk segíteni a megyének a helyszín biztosításával. Ők kerestek meg bennünket, hogy szeretnének a Találkozások Házában művésztábort rendezni.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat tiszakécskei művésztáborában tizenegy képzőművész alkothatott: Babucsikné Zeikfalvy Anna, Pap-Malesh Marianna, Ugrai Zsuzsa, Szikora Imre, Molnár István, Pap Gábor, Furák Attila, Sillye Csaba, Monika Broghammer, Antonio Leone, Luca Roxana Emília

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink