labdarúgás

Végre csapatunk, a Duna Aszfalt TVSE is pályára léphetett a tavaszi szezonban, s a csereként jól beszálló Csurka Ádám, István László és Kalmár Ferenc találataival 3 – 1-re győzött a középmezőnyhöz tartozó Soltvadkerti TE TRMX ellen.

A szerdai munkanap és a korai kezdés ellenére is kb. száz tiszakécskei ellátogatott a 80 km-re lévő Soltvadkertre. Az első tavaszi bajnokinkat övező érdeklődés is jól mutatja, hogy bajnokesélyes csapata van településünknek. A soltvadkerti műfüves pálya mellett hazai szurkolók is figyelték a találkozót, jóval kisebb számban, mint a vendégdrukkerek.

A Soltvadkert nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, az első tavaszi fordulóban 6 – 1-re nyertek a Kiskőrös ellen a hazaiak. A Duna Aszfalt TVSE játékosai már a meccs elején támadólag léptek fel, de a soltvadkerti védelem jól zárt. Szervezetten, türelmesen játszottak a házigazdák. Igaz játékukat teljesen a védekezésre építették, csupán egy-két kontratámadással veszélyeztették Zeljko Belecan kapuját.

A szervezett hazai védelmet az első negyvenöt percben nem sikerült feltörnie a kécskei gárdának, adódó helyzeteink nem eredményeztek gólt.

A második játékrészre két emberrel frissített Nyilas mester: Székely Dávid helyett István László, Füle Ákos helyett Csurka Ádám futott ki a műfűre.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az első naptári, tavaszi napon erős, hideg szél tombolt a Soltvadkerten is. Ezzel mind a kilátogató szurkolóknak, mind a játékosoknak dacolni kellett.

Az idő múlásával egyre több veszélyt hordoztak magukban a kécskei támadások. Az első gólra a 62. percig kellett várni, amikor is egy szabálytalanság után Csurka büntetőből volt eredményes. A gólszerző az egész félidőben jól játszott, higgadt, technikás játéka jó hatással volt a gárdára. Szintén jól szállt be István, aki nagyon szépen lőtte ki a hosszú sarkot a 78. percben. Hasonló pozitívumok írhatóak le az ugyancsak csereként beszálló Kalmár Ferencről is, aki 85. percben megszerzett gólja mellett újfent bizonyította, a megyei mezőnyben kimagaslóan labda biztos csatárnak számít.

Kis szépséghiba, hogy a 91. percben egy ,,hulló falevél” utat talált a kécskei kapuba. Radics Zoltán góljához hasonlót nem mindennap látni a futballpályákon.

A lényeg azonban, hogy újabb három ponttal gazdagodott a Duna Aszfalt TVSE, így már hat ponttal vezet az egy meccsel kevesebbet játszó, második Kecskemét előtt. Öröm a kék-sárga híveknek a tabellára pillantani.

A csapat következő mérkőzése március 19-én, 15.00 órától Kiskőrösön lesz. Utazzunk oda is el minél többen!

A soltvadkerti meccset követően Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója értékelt:

Mindenki figyelmét felhívtam arra, hogy ez a mérkőzés nem lesz könnyű. Vissza kell térnünk a tétmeccsek jelentette, rendes kerékvágásba. November közepe óta nem játszottunk bajnokit. Ez rengeteg idő egy labdarúgó életében. Újra bele kell rázódnunk a ritmusba.

A találkozón a helyzetkihasználásunkkal akadtak gondok, ez kissé nehezebbé tette a győzelmünket. Azonban pozitívum, hogy az idő múlásával nem váltunk görcsössé, nem estek a játékosok letargiába, hogy nem jött a korai gól. Folyamatosan támadtunk, végül 3-1-es győzelmet arattunk, ami abszolút elfogadható.

Örülök, hogy sokan eljöttek Tiszakécskéről, köszönjük a támogatásukat!

2017.03.01. Soltvadkert, Bács-Kiskun Megyei I. o. 17. forduló

Soltvadkerti TE TRMX – Duna Aszfalt TVSE  1 – 3 (0 – 0)

Belecan – Oláh, Csáki, Polyák, Kocsis, Markó, Szabó L.(Bartucz), Füle(Csurka), Juhász(Szabó D.), Székely(István), Puskás(Kalmár)

gól: Radics ill. Csurka, István, Kalmár

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László (sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink