A negyedik adventi hétvégén az Arany János Művelődési Központban telt ház előtt énekeltek a Mindenki Karácsonyának fellépői.

Az Arany János Művelődési Központ színháztermében délután 17.00 órától elsőként Vásáry André énekelt karácsonyi örökzöldeket, klasszikusokat és filmslágereket. Fellépést a közönség vastapssal hálálta meg. Az énekessel készült interjúnkat a későbbiekben olvashatják.

A karácsonyi dallamok után elismerések és nyeremények átadása következett a színpadon. Elsőként a Tiszakécske Közösségeiért Díjat vehette át Kovács Miklós és Kovács Miklósné Margitka néni. A díjat Dr. Polyák József településünk alpolgármestere és Pappné Miskó Anikó Erzsébet a művelődési központ megbízott igazgatója adta át. Az Arany János Művelődési Központ 2013-ban alapította az elismerést, amelyet minden évben annak ítél oda, aki a városban működő kulturális tevékenységet folytató civil közösségek munkáját önzetlenül segíti.

Ezt Követően a a Tiszakécske Városért Közalapítvány és a Kécskei Krónika által meghirdetett ,,Legszebb karácsonyi dekoráció”-ért járó díjakat kapták meg helyi ingatlantulajdonosok. A tavalyi évhez hasonlóan idén is nehéz dolga volt a zsűrinek, sőt a többszöri terepszemle után megállapíthatták az ítészek, még többen és még kreatívabban öltöztették karácsonyi pompába otthonukat.

A zsűri a tavalyi győztesek ingatlanjait is megnézte, akik ismét kitettek magukért. Ebben az esztendőben is az élmezőnyben voltak, de most a fair-play szellemében másokat – akik velük egyenértékű díszítést készítettek – kívántak jutalmazni.

A díjakat Hegedűs Miklós a Tiszakécske Városért Közalapítvány elnöke adta át. Sajnos a rendezvényen két ingatlantulajdonos nem jelent meg, így ők nem tudták átvenni nyereményüket. A két díjazott annak ellenére nem jött el az átadóra, hogy a szervezők személyesen és meghívó formájában is értesítették őket.

Az idei nyertesek a következők voltak:  a Bethlen Gábor u. 11. szám, a Kerekdomb dűlő 63/B szám, a Lehel u. 11. szám, a Strand u. 11. szám és a Tóth Árpád u. 5. szám alatti ingatlanok lakói.

A díjátadókat követően újra a zenéé lett a főszerep. A színpadon Varga Feri és Balássy Betty nyújtott közönségszórakoztató produkciót.

A koncertek után a művelődési központ aulájában bejglivel és forró teával várták a vendégeket a szervezők. A fellépők pedig közös fotókkal és aláírásokkal ajándékozták meg rajongóikat.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán láthatóak.

a Szerkesztők

Hirdetések

legfrissebb híreink