labdarúgás

Az őszi záró fordulóban a Kalocsai FC látogatott a Duna Aszfalt TVSE Tisza-parti otthonába. Csapatunk esős időben, felázott talajon 4-1-es győzelmet aratott a tabella harmadik helyén álló vendégcsapat ellen és továbbra is tapad a Kiskunfélegyházára.

A legutóbbi rangadón elszenvedett vereség után létfontosságú volt, hogy csapatunk újra három pontot szerezzen, hiszen a KHTK lépéselőnybe került. A négy pontos hátrány ismeretében már nem férnek bele újabb hibák. Ennek megfelelően vágott bele a mérkőzésbe kék-sárga csapatunk, a felázott talajon egyértelművé téve győzelmi szándékát.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy csak a lelátón foglalhatott helyett Nyilas Elek, csapatunk vezetőedzője, aki az elmúlt forduló után két meccsre szóló eltiltást kapott a szövetségtől.

Az első gólra a 17. percig kellett várni, amikor is Bene Mihály lőtt látványos gólt szabadrúgásból. Az egy gólos előnyt még sikerült egalizálnia a Kalocsának az első félidő végén. A második játékrészben aztán Szabó Dávid, Alex és Farkas István is szép gólt szerzett. Csapatunk négy egyre győzött a hideg, esős időben jelen lévő kb. 300 szurkoló előtt. 

A bajnokság felénél így második helyen áll a Duna Aszfalt TVSE a tabellán, amelyre pillantva látható, hogy a tavasszal is csapatunk és a KHTK párharcáról fog szólni az aranycsata. Játékosainknak ebben az évben még hátra van kétheti edzésmunka, majd jöhet a jól megérdemelt pihenés, jövőre pedig – valószínűleg új labdarúgókkal is kiegészülve – kezdődhet a kemény alapozás a tavaszi ,,hadjáratra”.

A Kalocsai FC elleni mérkőzés után csapatunk vezetőedzője Nyilas Elek értékelte a látottakat:

Ebben a zord időben, kellemetlen talajon egy jó meccset játszottunk. Végre újra láttam a srácokon, hogy nem ismertek elveszett labdát. Csak úgy, mint az első fordulókban; nagyon küzdöttek. Ezt az akarást hiányoltam az elmúlt időszakban, melynek hiányában be is csúsztak nem várt eredmények. Nemcsak a nyeretlenül megvívott meccsek kapcsán,, hanem több győztes találkozó után sem voltam megelégedve a leadott teljesítmény minőségével. Ma visszakaptunk ebből valamit, aminek nagyon örülök. 1-1-es állásnál is azt éreztem, hogy uraljuk a játékot, kontrolláljuk a meccset és ha a jövőben is így fogunk játszani meg fogjuk nyerni a mérkőzéseket. Azt gondolom, hogy egy aránylag eredményes ősz áll a csapat mögött, de minden tekintetben javulnunk kell, hiszen hátrányban vagyunk az első helyért folytatott harcban.

2015. november 21., Bács-Kiskun megyei I. osztály, 15. forduló

Duna Aszfalt TVSE – Kalocsai FC  4 – 1 (1 – 1)

Duna Aszfalt TVSE: Németh – Bene(Juhász), Oláh, Farkas, István, Háda, Alex(Bagi), Szabó L., Szabó D., Nyilas(Nagy D.), Kalmár(Káli)

gól: Bene, Szabó D., Alex, Farkas ill. Follárdt

kiállítva: Nasz Balázs (Kalocsai FC)

ifjúsági eredmény: 0 – 5

Szép volt fiúk! Jövőre is: Hajrá Kécske!

szöveg: sel, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink