A tabella élére ugrott a Duna Aszfalt TVSE

Megosztás

Csapatunk vasárnap délután 3-2-re legyőzte a Paksi FC II. gárdáját, s az újabb három pontnak köszönhetően az első helyre lépett előre az NB III. Közép csoportjának tabelláján.

Eső és viharos szél tombolt fél órával a bajnoki mérkőzés előtt Tiszakécskén, s a hőmérő higanyszála is tíz fok körül árválkodott. Aztán mire játékosaink kivonultak a pályára már javultak a körülmények, mérséklődött a szél, s az eső is alább hagyott. A hideg ellenére nagyjából hatszázan foglaltak helyet a lelátón, s biztatták csapatunkat. A szombati eredmények következtében mindenki tudta; ha nyer Szabó István csapata, élre áll a tabellán.

Tudták ezt a játékosok is, s ennek a terhével kellett csatába indulniuk. A mérkőzés óvatosabb mezőnyjátékkal indult. A Duna Aszfalt TVSE fölényben volt, türelmesen adogatták a játékszert a labdarúgók. Aztán a semmiből megszerezték a vezetést a paksi zöldek. 0 – 1. A találat ébresztőként hatott a kécskei csapatra, a nézőtérről is felerősödött a Hajrá Kécske! Sebességet váltottak a tiszakécskei játékosok, s a 27. percben Tölgyesi Viktor okosan gurított Rácz Gergő hálójába. 1 – 1. Együttesünk nem vett vissza tempóból, tovább nyomott, s az újfent előrehúzódó Dr. Kardos Norbert belőtte a vezetésünket jelentő gólt. 2 – 1. Pörgős, kemény test a test elleni csatává vált ekkora már a meccs. A pályán látott küzdelem már a lelátón ülőket/állókat is felmelegítette.

A második félidőben még élvezetesebb lett a játék. Lehetett hallani a pálya szélén, hogy többen ,,jó meccsként” elismerően nyugtázzák a látottakat. A szurkolók, közülük is kiemelve a fő tábor lelkes drukkereit, sportszerűen szurkoltak, biztatták a hazai csapatot, amely magabiztosan uralta a meccset.

Egy-két paprikás belépő, több kécskei helyzet fokozta a kedélyeket. Megfigyelhettünk egy rémisztő jelenetet is egy összecsúszás után. Szerencsére Juhász László gyorsan magához tért. Az ilyen helyzetben másodlagos, hogy még a játékot is folytatni tudta. Sőt! Ha már visszatért a gyepre beverte a labdát a kapu jobb oldalába. 3 – 1.

A tiszakécskei fölény közepette, meglepő volt, hogy újra talált egy gólt a paksi gárda. Ismét szorossá tették a meccset a vendégek. 3 – 2. A találatuk következtében igyekeztek megragadni az esélyt, aktivizálták a támadójátékukat, aminek következtében csapatunk kontrákból veszélyeztetett.

A mérkőzésen azonban újabb gól már nem esett, így megvan a hőn áhított három pont, s a Duna Aszfalt TVSE újoncként a bajnoki tabella élén várja a folytatást! Büszkén lenghetnek a kék-sárga sálak, csak így tovább együtt előre!

A jövő héten folytatódik a nagy tülekedés a bajnoki tabella elején. Csapatunk Vecsésre utazik, s reméljük, sokan elkísérik majd a fiúkat, s zúgni fog a Hajrá Kécske!

A győzelmet követően Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője így értékelte a látottakat: Ilyenkor azért az edző egy szívinfarktust kihord lábon. Ismertük a szombati eredményeket, ezért a játékosok még inkább akarták a győzelmet. Ez a túlzott akarás nem úgy sült el az elején, ahogyan kellett volna. Az első tizenöt perc egyáltalán nem tetszett, illetve az utolsó negyed órával sem vagyok megelégedve.

Közben viszont nagyon jól játszottunk. Rúgtunk három gólt. Ezt ígértük nyáron, hogy ilyen típusú futballt szeretnénk játszani. Én ezt szeretem, ezt tanultam Tomiszlav Szivicstől. Szerintem ez az igazi futball. Gratulálok a játékosoknak, mert teher alatt játszottunk, mindenki tudta, hogy a győzelemmel pillanatnyilag elsők leszünk. Persze, még hol a vége? Többször is mondtam, hogy ez egy marathon.

Hét közben voltak problémáink; Kocsis Gabi beteg lett és Kardos Norbinak is kiment a bokája. Szerencsére utóbbi tudta vállalni a játékot. Ez persze nem panasz, azért van 19-es keretünk, hogy mindig az egészséges labdarúgók játszhassanak. Mindenkire számíthatok.

A Paksi FC II. vezetőedzője, Osztermájer Gábor értékelése a találkozóról: Először is gratulálok a Tiszakécskének a győzelemhez. Másodszor pedig saját játékosaimnak szeretnék gratulálni, azért mert mentálisan erősek voltak. A végén szerettük volna döntetlenre hozni az eredményt. Játszottunk már jobban is, de fiatal csapatunk van.

Pécsen is és itt is elfogadható eredményt értünk el. Az mindent elmond, hogy a végén a hazai csapat kapusa húzta az időt. Ezeken a meccseken tudnak a fiataljaink fejlődni, úgyhogy örülök, hogy ilyen mérkőzést játszottunk.

2017.10.29. Tiszakécske, Sportcentrum, NB III. Közép csoport 12. forduló

600 néző, vezette: Bálint Attila

Duna Aszfalt TVSE – Paksi FC II 3 – 2 (2 – 1)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Oláh, Csáki, Dr. Kardos, Polyák, Juhász, Szabó, Bartucz(Markó), Tölgyesi(Kalmár), Kirchner(Horváth), Puskás

Paksi FC II: Rácz G.- Bagó, Bognár, Nagy R.(Rácz Zs.), Vlasics, Nikházi(Fejős), Berdó(Györgye), Simon, Nagy Á., Hanol, Adamcsek

gól: Tölgyesi, Dr. Kardos, Juhász ill. Simon, Nagy Á.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János