A Bács-Kiskun megyei stand részeként Tiszakécske is kiállított az idén március 2. és 5. között megrendezett 40. Utazás Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon.

Bács-Kiskun megye 8 társkiállítóval közösen (Kecskemét, Baja, Kiskőrös, Tiszakécske, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kalocsai Érsekség, Bócsa) 72 négyzetméteren jelent meg az országos, nagyszabású rendezvényen, ahol az egyes települések az adott térséget is képviselik. Mindez jól fémjelzi azt a komoly, megyei szintű összefogást, mely a megyei  önkormányzat turizmus terén tett erőfeszítéseit is jellemzi. Az egyik alapvető cél ugyanis, hogy az eddigi pontszerű fejlesztések helyett a jövőben térségi szemlélet irányítsa az idegenforgalom fellendítését.

A megyei stand nagy látogatottsággal bíró, tiszakécskei részénél az Utazás kiállítás mind a négy napján jelen volt Tóth János, településünk polgármestere, aki büszkén tájékoztatta a vendégeket Tiszakécske értékeiről. Városunk vezetője a Kécskei Krónikának is nyilatkozott a rendezvényen tapasztaltakról:

Tiszakécskének az adottságait mindenképpen ki kell használnunk, erősítenünk kell a helyi turizmust, minél több helyen be kell mutatnunk településünk értékeit. Erre az egyik legjobb lehetőség ez a nagyszabású rendezvény, amely március 2. és 5. között várta a látogatókat és a turisztikai szakembereket. A Bács-Kiskun megyei stand tiszakécskei részén megjelentek a település természeti értékei, illetve a Barack Hotel és a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, valamint a Kerekdombi Termálfürdő is.

A négy nap alatt nagyon sokan érdeklődtek nálunk városunkról. Azoknak, akik még nem jártak nálunk, részletesen elmondtuk, milyen természeti környezetben fekszik a település, milyen gyógyvizek találhatóak itt, milyen kulturális értékekkel rendelkezünk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy népszerűsítsük, szeretett városunkat. Olyanok is oda jöttek hozzánk, akik már többször jártak nálunk. Őket nagy öröm volt hallgatni, mivel valósággal áradoztak Tiszakécskéről. Rengeteg szóróanyagot kiosztottunk.  A pénteki szakmai konferencián Gelányi Zoltán a tiszakécskei gyógyhelyfejlesztési projektről tartott rendkívül színvonalas előadást.

Úgy gondolom, hogy nyitva van a kapu Tiszakécske irányába, ezt a kaput mutattuk meg a kiállítás látogatóinak, már csak be kell lépniük rajta. Sikeresnek ítélem meg a rendezvényen való részvételünket, biztos vagyok benne, hogy sokan eljönnek majd településünkre azok közül, akikkel beszélgettünk.

Köszönetet kell mondanom mindenkinek, aki részt vett az Utazás kiállításon, a Barack Hotel, illetve a Tisza-parti Gyógy-és Élményfürdő munkatársainak, a Kerekdombi Termálfürdő és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, akik nem sajnálták beáldozni hétvégéjüket, hogy Tiszakécske érdekeit szolgálják.

A Bács-Kiskun megyei standot március 3-án Kovács Ernő, megyei kormánymegbízott is meglátogatta és nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Örömmel láttam, hogy Bács-Kiskun megye több településével bemutatkozott a kiállításon. Azok a települések jelentkeztek a megyei önkormányzat felhívására, akik fontosnak tartják a turizmust, az idegenforgalmat és szeretnének előrelépni. Ennek okán ragadnak meg minden alkalmat, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg őket.

Szeretnék köszönetet mondani Csáki Bélának, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, aki kollégáival megszervezte, hogy Bács-Kiskun szinte egyedül az ország többi megyéje közül be tudott itt mutatkozni.

Tiszakécske számára rendkívül fontos az idegenforgalom, hiszen nincs a megyében még egy olyan település, ahol kettő magas színvonalon működő termálfürdő van. Ráadásul a tiszakécskei fürdők gyógyvize már az itthoni és a határainkon túlról érkező vendégek számára is bizonyította jótékony hatását. Mindemellett az Élő- és a Holt-Tisza is kimagasló turisztikai vonzerővel bír.

Amikor Tiszakécskén megépült az első szálloda, azt mondtam; ezt az elsőt volt a legnehezebb megépíteni, ezután a többi már könnyebben megépülhet. Nagy előrelépés az, hogy a településen egy szép, jól működő négy csillagos szálloda várja a vendégeket.

Szeretnék külön köszönetet mondani Tóth Jánosnak, Tiszakécske város polgármesterének, amiért az Utazás kiállítás mind a négy napján jelen volt és népszerűsítette a települést, illetve, hogy a város képviselőtestülete továbbra is fontosnak tartotta, hogy a régi hagyományoknak megfelelően Tiszakécske részt vegyen ezen a nagyszabású turisztikai rendezvényen.

A kormány célja továbbra is az, hogy a magyar emberek terhei csökkenjenek, illetve, hogy jobban is keressenek. Ebben az évben egy nagyon jelentős béremelés valósult meg. Szükség van arra, hogy az ország versenyképességét ezen a területen is növeljük. A fiatalok ne menjenek el külföldre dolgozni, maradjanak itthon, boldoguljanak a saját hazájukban. Ha több pénzük marad az embereknek, többet fognak költeni a hazai turizmus javára is. Válasszák az itthoni üdülést, feltöltődést, ezzel növelve a hazai vendégéjszakák számát. Ismerjék meg a hazai tájakat, közöttük a Duna-Tisza közét. Bács-Kiskun megye kis települései is sokat dolgoznak azért, hogy vonzóbbá váljanak a turisták számára, telis-tele vannak értékekkel, amelyek felfedezésre várnak. Nagyon fontos, hogy mind a hazai, mind a külföldi turisták jó hírét vigyék térségünknek.

szöveg: Sánta László (sel), fotók: Csikós János, sel

Hirdetések

legfrissebb híreink