Több mint 3,2 milliárd forintnyi támogatást nyert a Tiszakécskei járás

Megosztás

Példaértékű együttműködés mentén valósulnak meg a Területi- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében azok a projektek, amelyek sok esetben, akár évtizedek óta várattak magukra. A Tiszakécskei járás tekintetében is számos település kapott lehetőséget a fejlődésre, megannyi projekt indult útjára a tavalyi és az idei évben egyaránt.

Bács-Kiskun megye egészét átfogó beruházások indultak meg szerte a térségünkben, melyek során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a híd szerepét látja el a pályázatok koordinálásával, szakmai előkészítésével, hogy az itt élők életminősége, gazdaságának fejlődése hosszútávon stabil háttere lehessen a térség népességmegtartó képességének.

A jelenleg folyamatban lévő, 2014-2020-as pályázati ciklusban, a megye szinte egésze meg tud újulni.

A Tiszakécskei járás több mint 3,2 milliárd forintnyi támogatásra pályázott sikerrel idáig. Többek között 400 millió forintból iparterületek infrastrukturális fejlesztése valósul meg Tiszakécskén. Emellett a városban gazdaságélénkítő és foglalkoztatás-ösztönző, térségi és helyi gazdaságfejlesztési projekt fejtheti ki jótékony hatásait. Ezáltal a projekt stratégiai célja az ehhez szükséges helyi feltételek biztosítása, megerősítése, illetve e térségekben a helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges önkormányzati, üzleti infrastrukturális háttér és szolgáltatások fejlesztésének megerősítése.

Belterületi kerékpárút hálózat fejlesztése valósul meg Tiszaalpáron 430 millió forintból. A projekt célja a település belterületi kerékpárhálózatának kiépítése, mivel az országos kerékpárút- hálózatba történő bekapcsolódás nem csak a lakosság biztonságát segíti elő, hanem a kerékpáros turizmus fellendülését is.

Ezenkívül a Tiszakécskei járásban számos olyan projekt valósul meg, amely a közlekedést, az ipari területek fejlesztését, a foglalkoztatás bővítését, az energetikát és egészségügyi ellátás átalakítást, modernizációját célozza meg.

A térség teljes területére kiterjedő fejlesztések, a gazdaság egészét támogató intézkedések fontos szerepet játszanak a lakosság életszínvonalának emelésében, a vállalkozói környezet fejlesztésében, a helyben való boldogulás biztosításában. Ezen lehetőségek, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy megyénkben legyen jelene és jövője minden itt élőnek.

forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat