labdarúgás

Csakúgy mint idegenben, itthon is 2-1-re győztük le a Nyíregyháza Spartacus FC-t.

2020.02.23. Merkantil Bank Liga NB II, 25. forduló

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC – Nyíregyháza Spartacus FC 2–1 (1–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző, vezette: Böcskei Balázs (Kovács II Gábor, Sinkovicz Dániel)

Duna Aszfalt TLC: Varga Á. – Oláh M., Temesvári, Preklet, Farkas N. – Tóth B., Horváth A. (Sváb, 70.) – Lukács D., Tölgyesi, Simon M. (Csáki, 81.) – Máté J. (Zádori, 70)

Nyíregyháza Spartacus FC: Ásványi – Végső, Pejovics, Forgács D., Svedjuk – Patvaros (Kártik, 54.), Kovács N. (Gyurján B., 54.), Szekszárdi, Szinanovics – Ötvös (Györgyi, 74.), Hornyák

Gólszerző: Simon M. (1–0) a 31. Máté J. (11-esből, 2–0) a 47., Szinanovics (2–1) a 87. percben

Kiállítva: Tóth B. (a második sárga lap után) a 78. percben

Vezetőedzői értékelések:

Virágh Ferenc, Duna Aszfalt TLC:

Jól kezdtük a találkozót, több helyzetet is kidolgoztunk. A gólunk előtt is fölényben játszottunk. Ezt követően talán egy kicsit túlzottan is megnyugodtunk, de a kapunk nem forgott veszélyben. A második félidőt is jól kezdtük. Újra gólt tudtunk szerezni. Számomra nagy pozitívum, hogy jól tudunk belemenni a mérkőzésekbe. Ezt követően viszont megint jött egy olyan periódus, amikor kissé magunkra húztuk az ellenfelet. Kapusunk ma szenzációsan védett. Nem véletlenül válogatott kerettag, meg is érdemli. Gratulálok a fiúknak! Újra megérezhették a győzelem ízét.

Lengyel Roland, Nyíregyháza Spartacus FC:

Mindkét csapatnak nagy szüksége volt a pontokra. Azon múlt a vereségünk, hogy az első húsz percben bealudtunk. A Tiszakécske megszerezte a vezetést, majd kezdtük átvenni az irányítást és mezőnyben jól játszottunk. Volt egy nagy lehetőségünk, amit nem tudtunk értékesíteni. A második félidőt megint rosszul kezdtük, kaptunk egy tizenegyest. Utána nagy erőket mozgósítottunk, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, de túl későn sikerült szépíteni. Összességében azt gondolom, hogy az egypontra mindenképpen rászolgáltunk volna.

Első csapatunk úgy döntött, hogy leutánozza második csapatunk mérkőzését, az emberhátrány és 2-1-es győzelem tekintetében…Viccet félre téve, végre sikerült győznünk és nagyon fontos három pontot szereztünk. Talán még ennél is fontosabb, hogy a sikertelenség után ez a győzelem átszakíthat egy mentális gátat, s tényleg sikerül egy sikeresebb szériát elkapnunk.

Azt láthattuk eddig is, hogy a téli igazolásaink jól sikerültek: Farkas Norbert nagy harcos, mentálisan húzóember, Temesvári Attila nagy tehetség és nyereség a védelem tengelyében, Lukács Dániel valóságos gyorsvonat, mindenhova odaér és kapura is veszélyes, Simon Márk és Máté János is egyre jobban teljesít, góljaik három pontot értek a mai napon. Bár Tóth Barna a Szpari ellen a kiállítás sorsára jutott, ennél már játszott sokkal jobban is mióta itt van. Egyértelmű, hogy a középpálya nagyot erősödött vele, stabilitást hozott a tengelybe. Ezeket a tényeket akkor is le lehetett volna írni, ha ma a végén pontot rabol a Nyíregyháza. Több szurkoló és a klub háza táján dolgozó véleménye az, hogy az elmúlt átigazolási időszak a kécskei foci új érájának eddigi legjobban sikerült erősítési periódusa volt, függetlenül attól, hogy eddig hány pontot szereztünk 2020-ban.

A Duna Aszfalt TLC labdarúgó csapata legközelebb a listavezető MTK otthonába látogat, s bár pokoli nehéznek ígérkezik az a csata, bízzunk benne, hogy tudjuk folytatni a pontszerzéseket, s kapaszkodni felfelé a tabellán. Az a stadion egyébként is kellemes emlék számunkra a Magyar Kupa nyolcad döntő kapcsán. Ott csapatunk és szurkolóink felejthetetlen estét ajándékoztak a kécskei sportbarátoknak.

Szurkolóink ma is végig biztatták a csapatot, szólt a dob. Gyerünk tovább együtt!

Szép volt fiúk! Továbbra is Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

Hirdetések

legfrissebb híreink