labdarúgás

Ugyan ez már a 18. forduló volt az NB III. Közép csoportjában, mégis az első valódi tavaszi bajnoki mérkőzését játszotta csapatunk a Kozármisleny FC vendégeként, s a nagy várakozás nem bénította csapatunkat. Ellenben; Szabó mester legénysége magabiztos játékkal, sima három gólos sikert aratott.

Nagy várakozás előzte meg szurkolóink részéről az első tavaszi bajnoki mérkőzést, ami nem véletlen; erős csapatunk van, amely mindig a győzelem reményében lép pályára, s egy minden igényt kielégítő Sportcentrum fogadja a hazai meccsekre kilátogatókat. Nem csoda hát, hogy a hosszú téli szünet után tétmeccsre kiéhezett kécskei drukkerek várták a futballtavaszt.

Kozármislenybe is legalább ötvenen elutaztak a nagy távolság ellenére, s nem kell hozzá nagy jósnak lenni, hogy a csoport egyik legnagyobb rangadójára, a jövő heti Pécs elleni derbire ez a létszám minimum duplázódni fog.

A tavaly még NB II-es mislenyiekhez maximális tisztelettel, ám rendkívül magabiztosan utazott el csapatunk, a pályán egyből éreztetve, hogy most nem teremhet a hazaiaknak babér. A 0-0-s állást a félidő derekáig tartotta a Kozármisleny, aztán előbb Tölgyesi, majd Takács érkezett jól, s már is két gólos előnyben volt gárdánk. Tölgyesi Viktor már az ősszel megmutatta, hogy igazi ,,fazonszabász”, gólveszélyes kreatív játékos, Takács Krisztofer viszont sérüléssel bajlódott, így őt nem láthatták bajnoki meccsen szurkolóink. Szerencsére már ő is egészséges, s minden bizonnyal sok örömet fog még szerezni a drukkereknek.

A csapat jól zárt az egész mérkőzésen, kapott gól nélkül hozta a keménynek ígérkező idegenbeli meccset. Ez mindenképpen biztató, s alátámasztja Szabó István korábbi nyilatkozatát is, amely szerint a gólerős támadójáték mellett, már a védelem is magasabb szintre lépett.

A második félidőben maradt a kécskei fölény, s gólt ért el egy csereként pályára lépő új igazolásunk, Mihály Dávid is. A korábbi osztrák utánpótlás válogatott labdarúgó szép góllal tette le a névjegyét kécskei mezben.

A csata végén a Duna Aszfalt TVSE játékosai megköszönték a kécskei szurkolóknak a biztatást, s mind a drukkereknek, mind a csapatnak boldogan kezdődhetett meg a hosszú hazaút a Tisza partjára. Egy hétig biztosan a tabella legtetején áll a Duna Aszfalt TVSE (A Dunaújváros mérkőzése elmaradt.).

A mérkőzést követően Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Nagyon megkönnyebbültem. Soha nem könnyű idegenben kezdeni, ráadásul a Kozármisleny komoly ellenfél. Már nyolc hete az első tavaszi bajnokira készültünk, a visszatérő téli időjárás miatt újra műfüvön. Az a borítás pedig nagyon különbözik az élő füves pályától. Talán ennek is volt köszönhető az, hogy azért még néhol akadozott a játékunk. Ezt leszámítva viszont csak pozitívumokról tudok beszámolni. Nagyon profin, magabiztosan játszottunk, igazi csapatként és a cserék is rendkívül jól szálltak be. Boldogok vagyunk, ez a győzelem magabiztosságot ad a továbbiakra. Köszönet és elismerés szurkolóinknak, hogy ilyen szép számban elkísértek bennünket. Most már a Pécs elleni meccsre koncentrálunk.

NB III. Közép csoport, 18. forduló, Kozármisleny

Kozármisleny FC – Duna Aszfalt TVSE  0 –  3

Kozármisleny FC: Ipacs – Kiss M., Fiáth, Bogdán, Kocsis A. – Tóth M., Turi (Petrovics 71.) – Müllerlei, Horvát G., Grabarics (Torkos 58.) – Németh Á. (Kovács K. 79.)

Duna Asztalt TVSE: Helesfay – Benkó, Ludánszki, Dr. Kardos, Polyák – Kocsis, Szabó (Pintér 65.) – Juhász (Mihály 65.), Tölgyesi, Takács, Puskás (Kalmár 75.)

Gólszerzők: Tölgyesi 27., Takács 28., Mihály 70. percben.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg, 2. fotó: Sánta László(sel)
1. fotó forrása: kozarmislenyfc.hu

Hirdetések

legfrissebb híreink