Továbbra is nagy hangsúlyt kap az idegenforgalom

Megosztás

A Tisza-parti Üdülő Tulajdonosok Egyesületének éves közgyűlését augusztus 13-án tartották meg a Tisza-parti Gyógy és Élményfürdőben.

A megjelenteket Szabó Éva az egyesület elnöke köszöntötte a termálfürdő éttermi részében, a szombaton délelőtt megrendezett közgyűlés elején. A termálfürdő tulajdonosa ismertette a napirendi pontokat, beszámolt a település gyógyhellyé minősítéséről, javasolta egy egyesületi honlap elkészítését, majd Kovács Ernőnek, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottjának adta át a szót. Településünk volt polgármestere köszöntötte az egyesület tagjait, majd ő is hangsúlyozta a gyógyhellyé minősítés fontosságát, amelyet ,,újabb lépcsőfokként” aposztrofált a város fejlődésének életében.

Ezt követően Tóth János városunk vezetője a gyógyhellyel kapcsolatos pályázat fejlesztési terveinek részleteit ismertette, továbbá beszámolt az önkormányzati üdülők felújításáról, a kajak-kenu pont létrehozásáról, a Tisza-parti játszótér eszközeinek bővítéséről, továbbá felhívta a figyelmet az üdülőknél keletkező zöld hulladék környezettudatos elhelyezésére és az idegenforgalmi adó befizetésére. A polgármester kiemelte: Tiszakécske Város Önkormányzata továbbra is nagy hangsúlyt fektet az idegenforgalom fejlesztésére.

A közgyűlés végén a jelenlévők kérdéseiket feltehették és észrevételeiket megoszthatták a megye és a város vezetőjével, illetve a Tiszakécskei Rendőrőrs parancsnokával, Tóth Tiborral, valamint a Városgondnokság vezetőjével, Kiss Ernővel.

Többen örömüket fejezték ki a település fejlődése kapcsán, kihangsúlyozva a város tisztaságát és rendezettségét, még mások az egyes nyaralókból hallható zaj, a gáton történő autós forgalom vagy éppen az üdülőterületen gondot okozó, csapadékvíz elvezetésének problémája miatt emeltek szót.

 

szöveg, fotók: Sánta László  (sel)