labdarúgás

A Bács-Kiskun megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában az éllovas Duna Aszfalt TVSE az Akasztó FC-t fogadta a Sportcentrumban. Csapatunk ebben a bajnoki szezonban utoljára játszott hazai pályán, s fölényes győzelmet aratott.

Kellemes, tavaszias időben kezdődött a mérkőzés a Tisza-partján. A lelátón nagyjából 350 hazai szurkoló foglalt helyet, s várta a kécskei gólokat. A kezdősípszó után a meccs lassan csordogált. Játékosaink adogattak, futatták az akasztóiakat, akik kezdetben lelkesen üldözték a játékszert. Aztán egyik a másik után, jöttek a kécskei helyzetek, s a 27. percben Juhász László befejelte a csapat szezonbeli századik gólját. 1-0.

Ahogy az várható volt, a gól után nyomban visszaesett a vendégek lelkesedése, erejüket felemésztette a folyamatos védekezés, a fehér mezesek pedig folyamatosan zakatoltak előre a széleken, s jöttek középre a labdák. A 35. percben a szezon végére egyre jobb formába lendülő Vladul Stefan talált be. 2-0. Még az első félidőben beköszönt csapatkapitányunk Oláh Máté is, majd újra Vladul Stefan villant. A szünetre 4-0 állt az eredményjelzőn.

Időközben a főlelátó háta mögül sötét fellegek érkeztek mennydörögve, valósággal besötétedett a Sportcentrumban. A második félidőre érkező játékosok meglepetten vizsgálták az eget, amikor a játék folytatására kifutottak a pályára. Janitz Gergő sporttárs is aggódva szemlélte az égi eseményeket, s nyomban konzultált asszisztenseivel, hogy komoly villámlásig mehet a mérkőzés. Aztán újra útjára indult a labda. Az eső szakadt, dörgött az ég, s a lelátón ülő gyermekek felhördülve figyelték a távolban cikázó fénycsóvákat.

Szerencsére nem kellett félbeszakítani a meccset, így láthattunk még négy kécskei gólt. Az 53. percben Markó Ádám mattolta a vendégek portását. 5-0, majd az 59. percben Vladul Stefan lőtte meg saját maga harmadik, csapatunk hatodik gólját. A következő gólunk a 63. percben született meg ismét Markó Ádám révén, majd a Juhász László foglalta keretbe a gólesőt, beállítva a 8-0-s végeredményt. Ezt követően Nyilas mester többet is cserélt, s a friss emberek is mentek előre becsülettel, de a végeredmény már nem változott. Az idő viszont kitisztult, a vihar elvonult, s a hármas sípszó után a szurkolók állva tapsolták meg az egész bajnoki szezon alatt jól teljesítő labdarúgókat.

Gárdánk sikerrel abszolválta az utolsó hazai bajnokit is, s nyugodtan utazhat a hátralévő három idegenbeli találkozóra. Kísérjük el minél többen a csapatot Bajára, Jánoshalmára és Lajosmizsére is, legyünk részesei annak, ahogy a bajnokság matematikailag is végérvényesen eldől! Zúgjon a Bajnokcsapat!

A mérkőzést követően mindkét mester nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója:

Álmosan kezdtük a mérkőzést. Nem sokkal a meccs előtt nagy eső esett, párás volt a levegő, mi pedig nyomottak voltunk, mint az időjárás. Aztán szépen lassan felpörögtünk, s utána már tetszetős támadásokat vezettünk. Minden mérkőzés nehéz, még mindig nem dőlt el matematikailag a bajnokság, nincs még meg a megfelelő számú pontunk ehhez.

A meccs előtt azt kértem a srácoktól, hogy az utolsó hazai bajnokinkon méltóképpen búcsúzzunk el hálás közönségünktől, akik az egész szezonban mellettünk voltak. A rossz idő ellenére ma is sokan kitartottak, nagyon szeretik a csapatot, s reméljük utoljára kellett nekik hazai pályán, megyei I. osztályú bajnokin szurkolni.

Szrenkó István, az Akasztó FC vezetőedzője:

Tiszakécske sokkal jobb csapat nálunk, bajnokságot fognak nyerni. Tőlünk ma ennyire tellett. Mi kiscsapat vagyunk, nekünk nem itt kell nyerni. Azon leszünk, hogy megnyerjük utolsó három bajnokinkat és akkor nem lehet baj!

2017.05.13. Bács-Kiskun megyei I. osztály, 27. forduló, Tiszakécske

Duna Aszfalt TVSE – Akasztó FC  8 – 0 (4 – 0)

Ladányi – Oláh, Csáki, Polyák, Benkó, Szabó L. (Csurka), Markó (István), Székely (Szabó D.), Bartucz (Nagy), Juhász, Vladul (Káli)

gól: Vladul 3, Markó 2, Juhász 2, Oláh

ifjúsági: 1-2

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink