MÓZSINA: Egy hagyomány, amely sohasem szakadhat meg, avagy a Móricz Zsigmond Gimnázium legnagyobb házi vetélkedője.

Ebben az évben is hangversennyel, zenei előadásokkal kezdődött a MÓZSINA. November 16-án az Arany János Művelődési Központ színháztermében az intézmény diákjai ragadtak hangszert, hogy tanáraikat, diáktársaikat elrepítsék egy zenei kirándulásra. A színházteremben klasszikus művektől, pop slágerekig sokféle melódia felcsendült. Mindenki láthatta és főleg hallhatta mennyi tehetséges fiatal van a Tisza partján.

November 17-én az iskola bejáratánál kezdődött el a program Móricz Zsigmond, valamint Vincze János Nándor emléktáblájának megkoszorúzásával.

Ezt követően érkezett el a várva várt vetélkedő. A gimnázium sportcsarnokában felsorakoztak a diákok, hogy összemérjék tudásukat, rátermettségüket a vándorkupáért. Természetesen ezen a délelőttön azok is győztek, akik nem nyertek, hiszen élményekkel gazdagodhattak.

Ez a MÓZSINA a természettudományokról szólt. Az előzetes ,,építős” feladat és a vetélkedő kérdései is erre a témára épültek. A fiatalok rendkívül kreatívan hajtották végre a feladatokat, s így zsebeltek be magas pontszámokat a zsűri tagjaitól. A zsűri elnöke ebben az esztendőben Nyitrainé Mudris Gabriella címzetes igazgatónő volt.

Sok mosolynak, vidám pillanatoknak lehettek szemtanúi a jelenlévők, amikor a diákok megadott szavak segítségével számoltak be az időjárásról, de emlékezetes volt a beöltözős feladat is, amikor tantárgyakat és tanárokat alakítottak a gimnazisták.

Mozgásból sem volt hiány, hiszen sportos feladat is színesítette a vetélkedőt, illetve az eredményhirdetés előtt egy nagy közös tánc részesei lehettek a diákok és tanáraik.

A legizgalmasabb pillanatok az eredményhirdetésnél jöttek el. Utoljára a dobogósok neveit olvasta fel Nyitrainé Mudris Gabriella címzetes igazgató asszony. A győztesek igazi MÓZSINA specialisták lettek, hiszen a 12. A tagjai harmadszorra hódították el a vándorkupát, Lukácsné Simon Krisztina osztályfőnök legnagyobb örömére. Megtudtuk azt is, hogy most már végleg gazdára talált a kupa. Jövőre új állja a helyét. A másodikak a 11. A-sok lettek, osztályfőnökük Petőfi Zoltán. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a 10. B-sek, Csengődi István osztályfőnök tanítványai állhattak fel.

Tiszakécske Város Önkormányzata a helyezett osztályokat pénzjutalommal támogatta, emellett különdíjakkal is gazdagodhattak az osztályok.

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink