A tiszakécskei II-es Holt-Tiszán rendezték meg 78 versenyhorgász részvételével az I. Vacogó Kupa névre keresztelt horgász megmérettetést november 21-én.

A horgászverseny résztvevői két kategóriában indulhattak, a profik rakós- és matchbotokkal próbálkoztak minél több halat a szákba terelni, még az amatőr kategóriába nevezők zömében feederbottal próbálkoztak, method vagy hosszúelőkés technikával.

A viadal nagy ködben kezdődött el, ám ahogy telt-múlt az idő, a napsugarak is előbújtak. November végéhez közeledve is viszonylag enyhe idő volt. Sokakról lekívánkozott a kötöttsapka és a nagykabát déltájban.

A versenyt eredményhirdetés és ízletes ebéd zárta. Jól esett a babgulyás a horgászoknak a szabadlevegőn eltöltött órák után.

A Vacogó Kupán a finomszerelékes magyar válogatott szövetségi kapitánya, Szénási Béla is horgászbotot ragadott, sőt a rendezvény végén a Kécskei Krónikának is nyilatkozott:

Megtiszteltetés, hogy újra itt lehettem. Ez a pálya rendkívül jó, amit bizonyít az, hogy ilyen időben is születtek 7-8 kg-os fogások. Annak örülök, hogy itt nem az dönt, hogy valaki fog 2-3 db pontyot, hanem fogni kell 30-40 db keszeget, kárászt a sikerhez.

Évek óta azt látom, hogy ez a versenypálya megüti a nívót, támogatom az itteni vezetőket a jövőben is a rangos versenyek szervezésében. Minden feltétel adott ehhez, hiszen a pálya hossza megvan, jól megközelíthető, gyönyörű a környezet és a lebonyolításban résztvevő halőrök is mindig készségesek.

A november 21-i versenyről Filyó Tamás, a Tiszakécske és Környéke Sporthorgász Egyesület elnöke úgy fogalmazott:

A profi kategória szektoraiban, különösen a ,,C” szektorban nagyon szép fogások születtek. A holtág másik oldalán nem annyira jött a hal, mint ahogyan szerettük volna. Az elmúlt hétvégén jelentős mennyiségű halat telepítettünk a holtágba. Nem születtek rossz fogások, de voltak olyanok is, akik nulláztak. Összességében eredményesnek mondható a verseny.

A visszajelzések azt tükrözik, hogy szeretnek ide járni az emberek. Szerbiából és Olaszországból is érkeztek a versenyre. Már a december eleji Mikulás Kupára is sokan feliratkoztak. Sok neves horgász volt ezúttal is az élmezőnyből, mint pl. Magyar Gábor, Walter Tamás, Újszászi Richárd, Nagy Benedek vagy éppen Szénási Béla szövetségi kapitány.

A verseny elején egy kicsit vacogtunk is, ha már a Vacogó Kupán vettünk részt, de dél környékén többen a kabátot is levetették.

Eredmények:

Profi kategória:

,,A” szektor: 1. Veres Gábor 3675 g, 2. Walter Tamás 2165 g, 3. Nagy Benedek 1565 g

,,B” szektor: 1. Lakatos Sándor 4045 g, 2. Kassai János 3160 g, 3. Holik Delibor 2435 g

,,C” szektor: 1. ,,Vanja” 8425 g, 2. Barta László 7675 g, 3. Dezső Imre 4260 g

Amatőr kategória:

,,A” szektor: 1. Szeri Zoltán 2340 g, 2. Balla József 2295 g, 3. Fekete János 2155 g

,,B” szektor: 1. Takács Gábor 3230 g, 2. Bódi Csaba 2915 g, 3. Bánfi Zénó 2235 g

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink