kézilabda

A Kécskei Krónikától első ízben látogattunk el férfi kézilabda bajnoki mérkőzésre a Városi Sportcsarnokba október 24-én. A Tiszakécske VSE csapata a Bácsalmási PVSE gárdáját fogadta, s mivel együttesünk az élmezőnyben vitézkedik, még a vendégek a középmezőnyhöz tartoznak, a hazai szurkolókhoz hasonlóan vártuk a kécskei diadalt. Végül a papírforma nem igazolódott be, győzött a vendégcsapat, de így is érdemes volt kézi meccsre menni.

Három győztes bajnoki után fogadta a tiszakécskei férfi felnőtt kézilabdacsapat a Bácsalmási PVSE együttesét. A Városi Sportcsarnokban (Ókécskén) lejátszott mérkőzésre sokan kíváncsiak voltak. Csapatunk eddigi szereplésével kivívta magának figyelmet. Szerencsére nemcsak csendes szemlélődök követték az összecsapást. Minden elismerést megérdemelnek a szurkolók, különösen a két hölgy, aki fő hangulatfelelősként dobbal és dudával generálta a hamisítatlan meccshangulatot. A körítés tehát tökéletes volt egy jó mérkőzéshez. Csak biztatni kívánok mindenkit, látogasson el Tiszakécskén kézilabda meccsre, ha sportélményre vágyik.

A bácsalmásiak azonban nem feltett kézzel érkeztek, a horvát világklasszisra, Ivano Balic-ra megszólalásig hasonlító irányítójuk vezetésével sorra dobták a gólokat a kécskei kapuba, így a mieinknek rohanniuk kellett az eredmény után. A Tisza-parti legénység mindent megtett, küzdött becsülettel, de végül 30-27-es vereséget szenvedett.

A kécskei legények így leszorultak a harmadik helyre a bajnoki tabellán, mivel a Kecel KC győzött a fordulóban. Szerencsére a visszaelőzés lehetőségére nem kell sokat várni, mivel a november 14-én 18-órától a keceliek vizitálnak a Városi Sportcsarnokban.  Ennek köszönhetően még komolyabb tétje lesz annak a találkozónak, érdemes lesz esti programnak azt a mérkőzést választani és szurkolni csapatunknak.

A bácsalmási mérkőzést követően Stinner Ferenc a csapat vezetőedzője nyilatkozott a Kécskei Krónikának: Jól kezdtük a találkozót, de az ötödik perctől átvettük a bácsalmásiak lassabb játékstílusát, ami nekünk abszolút nem fekszik. Erőltetnünk kellett volna a gyors játékot, de az ünnepek miatt is adódó edzéshiány kiütközött a csapat teljesítményén. Öt játékosunk hiányzott a mai meccsen, viszont ettől függetlenül is meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót. A közönségnek nagyon szépen köszönjük a támogatást, ha nem lett volna az általuk nyújtott plussz, valószínűleg még hamarabb eldől a meccs. Ha a pozitív oldalát akarjuk nézni a dolgoknak, úgy gondolom, hogy ez a pofon még jókor jött, innen könnyebb lesz még felállni a hátralévő mérkőzésekre, rosszabb lett volna a bajnokság végén elszenvedni ezt, hiszen akkor már sokkal kiélezettebb a pozícióharc.

2015.10.24. Városi Sportcsarnok, Bács-Kiskun megyei kézilabda bajnokság I. osztály

Tiszakécske VSE – Bácsalmási PVSE  27 – 30 (17 – 18)

TVSE: Ézsiás Bálint, Tóth Pál, Berta János, Sipos Donát(1), Domonics János, Zombor Dávid, Kovács István(6), Lénárt Róbert(6), Szabó Gábor(2), Soós Benjámin, Bagi László Martin(1), Bekő Szilárd(4), Dobos Tamás(2), Kecskés András(3), Bakos István, Boros Milán(2)

(zárójelben a lőtt gólok száma)

Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László (sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink