A Merkantil Bank Liga NB II 29. fordulójában a TLC 2-0-ra nyert a Kazincbarcika ellen és itthon tartotta a 3 pontot.

A mérkőzés előtti kezdőrúgást a Tiszakécskei LC legfiatalabb igazolt női labdarúgója; Ádám Liza Lili végezte el.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a tiszakécskei csapat. Sorra alakultak ki a helyzetek Tóth Balázs kapuja előtt, s még a 9. percben az előre húzódó hátvéd Grünvald Attila fejese után meg is született a hazaiak vezető gólja.

A kécskei szurkolók örömmel láthatták, hogy a kék mezes TLC játékosok nem állnak be védeni az eredményt, hanem tovább rohamoznak, aminek meg is lett az eredménye. A 22. percben Vajda Roland szép egyéni akciót követően talált be: a csatár a 16-osnál kicselezett két védőt, betört a büntetőterületen belülre, és a kapus mellett ballal a jobb sarokba gurított.

Az első játékrész második felében meddő fölénybe került a Kazincbarcika, de nem tudták a vendégek feltörni a Tisza-parti védelmet.

A második félidőben a hazaiak kontrákból igyekeztek veszélyeztetni, és magabiztosan védekeztek. A KBSC-nél nem volt meg az igazi átütőerő, ennek ellenére a vendégek eljutottak két kapufáig, de gólt nem sikerült szerezniük.

A Tiszakécskei LC szeptember 3-a után győzött újra hazai pályán a bajnokságban, ezzel életben tartotta bennmaradási esélyeit.

2024.04.21. Merkantil Bank Liga NB II 29. forduló

Tiszakécskei LC–Kolorcity Kazincbarcika SC 2–0 (2–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Ring Kevin, Szabó Dániel)

TLC: Kiss Á. – Balázs B., Viczián, Valencsik, Grünvald – Bertus (Sági, 90+2.), Szőr (Fodor, 90+1.), Kocsis D., Lehoczky – Vajda R. (Czékus, 73.), Zamostny (Takács T., 90+2.). Megbízott vezetőedző: Balogh Pál

KBSC: Tóth B. – Ternován, Heil, Süttő, Kotula – Csatári, Kártik (Vincze D., 83.), Pekár L., Kurdics (Ádám F., 61.), Szekszárdi M. – Pethő B. (Csillus T., 71.). Asszisztensedző: Simon László

Gólszerző: Grünvald (1–0) a 9., Vajda R. (2–0) a 22. percben

Balogh Pál: ,,Azóta ezt vártam, hogy átvettük a csapatot. Ez a mentalitás megvolt Szegeden is, utána viszont két mérkőzésre valahová eltűnt, ami számomra érthetetlen. Megértették a srácok, hogy két dolog lebeg a szemünk előtt, a becsület és a remény. Ez éltet minket a hátralévő időszakban, melyet nem szabad elengedni, és a jövő héten is meg kell mutatni ezt a hozzáállást és alázatot.”

Simon László: ,,Korán kaptunk két elkerülhető gólt, ami megpecsételte a sorsunkat, és utána csak futottunk az eredmény után. Kettő kapufát is lőttünk, de mélyen védekezett az ellenfél, amivel nem tudtunk mit kezdeni.”

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László, fotók: Szentirmay Tamás

Hirdetések

legfrissebb híreink