labdarúgás

Parádésan sikerült a szezon vége labdarúgócsapatunk háza táján. A bajnokság záró akkordjaként június 6-án kilenc gólt hintettek futballistáink Akasztón.

A Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Bajnokság I. osztályában szereplő TVSE szezonzáró mérkőzésén Akasztón győzött 9-0-ra, s mivel előtte Tompát 15-0-ra, Kecelt 2-0-ra és Kalocsát 4-1-re győzte le csapatunk, megállapítható, hogy összeérett az idény kezdetén és a bajnokság fél távjánál összeverbuvált kék-sárga alakulat.

Bács-Kiskun Megyei I. osztály 30. forduló

Akasztó – Tiszakécske VSE   0 – 9 (0 – 2)

TVSE: Varga O.(Antal)- Bene, Tóth M.(Káli), Virágh, Alex, Sztehlik, Forgó, Nagy, Szabó, Hegedűs(Bagi), Kalmár

gól: Virágh, Bene, Kalmár 2, Káli 3, Forgó, Nagy

kitűnt: az egész csapat

ifjúsági eredmény: 4 – 4

Ézsiás Gábor: Győzelmünkkel és mutatott játékunkkal méltóképpen búcsúztattuk a bajnoki évadot. A bajnokság végére feljavuló játékunk az eredményességben is megmutatkozott.
Szeretnék gratulálni a csapat egész éves teljesítményéhez, illetve szeretném megköszönni a szurkolók támogatását is. A nyugodt munkához és az eredményességhez a stabil háttér is biztosítva volt a szezon során, amiért köszönjük a csapatot és a szakosztályt irányító vezetők és támogatók, szponzorok segítségét.

A 2014/2015-ös szezon a számok tükrében

Ha a tabellára pillantunk, láthatjuk; csapatunk hatodik helyen fejezte be a szezont. Ugyanannyi pontot szerzett (51 egység), mint az ötödik Kecskeméti LC, ugyanakkor a Hírös-városi gárda több győzelemmel bír, hiába a mieink magasan jobb gólkülönbsége.

76 gólt szerzett a csapat, mellyel a harmadik legeredményesebb gárda lett a mezőnyben. Gólkülönbség +30 találat, ez a mutató összességében a negyedik legjobb a bajnokságban. A kapott gólok száma 46, amivel a helyünkön vagyunk, egészen pontosan a hatodik helyen.

Gólvadászok: Kalmár Ferenc és Káli Tibor egyaránt 17 góllal negyedik helyen végzett a góllövőlistán. Figyelemre méltó, hogy Kalmár az egész őszi szezont kihagyta sérülés miatt, így ő fele annyi idő alatt termelte ki góljait.

Rangadók: A bajnok Kiskunfélegyházi HTK-val két szoros és kimondottan közönségszórakoztató meccset játszottunk; itthon 2-1-re győztünk, idegenben 3-2-re kikaptunk. Az ezüstös HÍD SC a szezon elején 7-et számolt ránk (ez volt a legnagyobb arányú vereség), majd tavasszal egy élvezhető 0-0-át sikerült ellenük abszolválni a Sportligetben. A harmadik helyezett Bácsalmási PVSE ellen szintén két szoros, ki-ki meccset vívtunk: idegenben 5-4 –es vereség, itthon 2-1- es győzelem. A negyedik helyezett Kalocsa 4 pontot bukott a TVSE ellen: idegenben 2-2, itthon 4-1-es tiszakécskei siker. Az ötödik helyezett Kecskeméti LC egy pontot engedett csak a Tiszakécskének: itthon 2-2, idegenben 2-1-es vereség lett a vége.

Nagy sorozat: A szezon derekát átívelő 14 meccses veretlenségre büszke lehet a csapat.

,,Döntetlenmizéria”: A TVSE 9 döntetlenjével magasan első helyen végzett a mezőnyben az X-eket tekintve. Mindössze 5 vereség szerepel a kék-sárgák neve mellett, ami a második legkevesebb a vereségek számát tekintve a mezőnyben. Győzelemből 14 sikerült, ami a helyezéshez hasonlóan szintén a 6. legjobb mutató.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: sel, fotók: Ézsiás Melinda

Hirdetések

legfrissebb híreink