kosárlabda

A játék szeretetéért, a mozgás öröméért, a versenyzés izgalmáért pattog a kosárlabda településünkön is.  A TVSE férfi kosarasai a megyei bajnokságban képviselik a kék-sárga színeket.

Van aki focizik, van aki fut, olyanok is akadnak közöttünk akik nem mozognak eleget, idejük nagy részében a világhálón csüngenek. Nem így a Tiszakécskei VSE lelkes kosarasai, akik jelenleg Telek Zsolt irányítása alatt összeverbuváltak egy lelkes, kécskeiekből álló csapatot és keddenként, péntekenként az ókécskei sportcsarnokban pattogtatják a labdát, sőt részt vesznek a megyei bajnokság küzdelmeiben.

A TVSE kosárlabda szakosztályának keretében ez idő tájt Telek Zsolt, Boza Lajos, Csontos Gyula, Balla Norbert, Sánta Géza, Bartos Viktor, Betéri Gábor, Üveges Ferenc, Gyöngyösi Zsolt, De Jonge Ákos, Hangyási Gergő, Hangyási Tamás, Mahlaj Róbert és Szigeti Ádám képviseli településünket.

Telek Zsolt kérdésünkre elmondta ebben a szezonban, az újjá szerveződött csapattal egyelőre nem sok babér termett a bajnokságban, de a lelkesedés töretlen, jövőre már nemcsak a tisztes helytállás, hanem az eredményesség is mérvadó lesz. Mindemellett az utánpótlás nevelése is beindulhat; szeptembertől minden kedden és pénteken 16 órától várják a fiatalokat az ókécskei sportcsarnokba.

Hazai mérkőzések legközelebb márciusban az alsóházi rájátszásban lesznek, péntekenként 19.30-as kezdettel. A pontos kiírás még nem született meg (mivel nem ért még véget az alapszakasz), de a kécskeiek mérkőzéseiről a facebook profiljuk alatt is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Kécskei Krónika részéről kitartást, szorgalmat, sikereket, sportörömöt kívánunk játékosainknak ,,a valaha volt legnagyobb” sportoló Michael Jordan idézetével:

,,Pályafutásom során több mint kilencezer dobást elhibáztam, vesztettem csaknem háromszáz mérkőzésen. Huszonhatszor vétettem el a rám bízott, győzelemhez szükséges utolsó dobást. Újra és újra hibáztam az életemben. Ezért tudtam mindig előrelépni.”

Csikós János képei a KRAFT KE ellen játszott hazai bajnokin készültek.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán láthatóak.

szöveg: Sánta László

Hirdetések

legfrissebb híreink