2023. október 6-ig a Tiszakécskei, valamint a Bácsalmási járás településein várja ügyfeleit a kormányablakbusz. Továbbá ezen a héten, szerdán, Bácsborsódon az Őszi Napfény Integrált Szociális és Módszertani Intézményben, Madarason az Ezüst Évek Idősek Otthonában lakók és dolgozók részére is rendelkezésre áll majd a mobilizált kormányablak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalnál 2018 áprilisában kezdte meg működését az új mobilizált ügyfélszolgálat, amely lehetővé teszi, hogy a kormányablakbuszban lévő két munkaállomáson az ügyfelek igénybe vehessék a kormányablakok szolgáltatásait, megkönnyítve ezzel ügyeik intézését. A hatékonyabb, gyorsabb ügyintézést szem előtt tartva, 2021 őszén szolgálatba állt a vármegye második mobilizált kormányablaka is a vármegye lakosai számára a 19 működő kormányablakunk mellett.

A kormányablakbusz segítségével helyben intézhetők az alábbi ügyek:

– személyi igazolvány igénylése

– lakcímváltozás bejelentése

– vezetői engedély ügyek

– diákigazolvány ügyek

– útlevél igénylése

Az elkészült okmányok átvételére a buszon – technikai okok miatt – nem lesz lehetőség, azokat később postázzák. A bankkártyás fizetés a mobilizált ügyfélszolgálaton is biztosított.

Az érintett járások településeire vonatkozó menetrend IDE kattintva érhető el.

szöveg forrása: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal, a fotó illusztráció: Kécskei Krónika

Hirdetések

legfrissebb híreink