A tiszakécskei Barack Thermal Hotel & Spa ­**** adott otthont december 9-én a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága által szervezett dél-alföldi turisztikai régió „Turizmus Akadémia” évzáró szakmai konferenciájának.

A rendezvényt, amelyen tiszteletét tette Kovács Ernő megyénk kormánymegbízottja, Rideg László a megyei közgyűlés elnöke és Tóth János városunk polgármestere a hotel konferenciatermében tartották meg.

A szakmai tájékoztatók előtt Katona Ilona a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának regionális marketing igazgatója köszöntötte a megjelenteket, akik között jelen voltak a hotel tulajdonosai és vezetése, több dél-alföldi turisztikai egység képviselői, turisztikai szakemberek és a sajtó munkatársai.

A marketing igazgató köszöntője után Kovács Ernő beszéde következett. Volt polgármesterünk örömét fejezte ki afelől, hogy az elmúlt évek során honnan hová jutottak el a tiszakécskei termálfürdők a fejlesztéseknek köszönhetően, amely egységek rendkívül fontosak a város turizmusa számára. A megyei vezető kiemelte, hogy a térség településeinek vezetői mindig jól tudtak együtt dolgozni, ezért a jövőben is biztosan megtalálják majd azokat a közös fejlesztési pontokat, amelyek fontosak fejlődés szempontjából.

Tiszakécske számára nagyon lényeges, hogy az első szállodája megépült, hiszen a festői Holt-Tisza, az élő-Tisza gyönyörű szabad strandjával, a termálfürdők mind olyan turisztikai vonzástényezők, amelyek kiemelik a települést. Ezeknek a szegmenseknek köszönhetően lehet majd a jövőben gyógyhellyé nyilvánítani a várost. Településünk volt vezetője hozzátette, sok sikert kíván a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság szakembereinek munkájához, amelytől reméli, a következő években növekvő látogatottsági statisztikák mutatkoznak majd településünkön és a régióban egyaránt.

Kovács Ernő után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel: Megyénk nemcsak területében a legnagyobb, hanem értékeiben is szenzációs. Több termálvizünk van, mint Európa bármely más országának, két nagy folyó ölelésében helyezkedik el régiónk, szinte minden településünknek kulturális és népművészeti kincsei vannak. Értékeinket hasznosítanunk kell. Mi a megyei önkormányzatnál az elmúlt időszakban igyekeztünk a turizmus számos pontját erősíteni, így pl. megyei lovas túra útvonalakat jelöltünk ki, több helyen régészeti ásatásokat indítottunk el, Duna-menti kerékpáros túraútvonalakat alakítottunk ki, amelyek a Vajdaságban is folytatódnak. Több mint 750 millió forintot költöttünk el a megyében a turizmus fejlesztésére.

Tóth János Tiszakécske Város polgármestere elmondta; nagy kihívás és komoly feladat Kovács Ernő polgármesteri időszaka után folytatni a település sikeres vezetését. Úgy gondolom, hogy a Barack Hotel húzóereje és komoly vonzástényezője jelenleg Tiszakécske turizmusának. Ennek okán is szeretnénk infrastruktúrát fejleszteni a hotel környezetében. Az elmúlt hetekben a város központjában kialakított karácsonyi park a téli időszakban is vonzerőt jelenthet a településre látogatók számára. Jövőre sportcentrum épül, elkezdődhet a csónakázótó használata, fejlesztéseket kell végre hajtanunk az Élő-Tisza partján is, ezek a tényezők mind a turizmus támogatását, erősítését szolgálják. Megteszünk mindent azért, hogy városunk még vonzóbb turisztikai célpont legyen.

A köszöntők után Kincses Márk a Magyar Turizmus Zrt. Piacfejlesztési Irodájának piacfejlesztési menedzsere tartotta meg szakmai tájékoztatóját Szerbek a láthatáron címmel. A beszámoló fókuszában a szerb turisták régiónkba való vonzásáról, üdülési sajátosságaikról adott a szakember részletes beszámolót. A menedzser beszéde végén hozzátette nagyon elnyerte tetszését a Barack Hotel, így a jövőben biztosan visszatér családjával, illetve másokat is erre ösztönöz majd.

Ezt követően Katona Ilona regionális marketing igazgató előadása következett, aki először megköszönte Szabó Istvánné és Szabó Éva tulajdonosoknak, valamint Görög Rudolf szállodaigazgatónak, hogy vendégül látták a konferencia meghívottjait. Az igazgató nő beszámolójában különböző statisztikákat szemléltetve elmondta, hogy régiónkba Németországból, Romániából és Szerbiából érkezik a legtöbb külföldi vendég. Bács-Kiskun megyébe az elmúlt öt évben nőtt a külföldről érkező vendégek száma, a hazai utazók száma viszont csökkenést mutat. Tiszakécske térségében az elmúlt esztendő komoly előrelépést hozott a vendégszám és a vendégéjszakák tekintetében, a Barack Hotel komoly erősítést hozott, ezért folyamatos fejlődést prognosztizálható.

A rendezvényt közös ebéd és a létesítmény körbejárása zárta.

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink