Az Arany János Művelődési Központban november 23-án lépett fel a virtuóz Antal Gábor Trió.

Az Antal Gábor Trió hazánk egyik meghatározó dzsessz zenekara, 2016-ban alakult Budapesten. Eddig három albumot jelentettek meg (Whirl 2017, Storm Dance 2019, Walking on the Planet 2023), valamint rengeteg koncertet adtak Magyarország fontosabb fesztiváljain és klubjaiban.

A zenekar emellett turnézott többek közt Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Romániában és Lettországban, illetve számos rangos szakmai díjjal is büszkélkedhet: a 2017-es Jazz In The Park nemzetközi versenyen elnyerte az első díjat, majd ugyanabban az évben a Budafoki Pincejárat versenyén közönségdíjas lett, továbbá különdíjat nyert a 2018-as Laureate World-jazz versenyen. A trió 2019-ben kimagasló szakmai munkájáért elnyerte a Hangvilla-díjat.

Szerzeményeikben a változatos zenei stílusok, progresszív dallami, harmóniai és ritmikai megoldásokkal vegyülnek és mindegyikben tetten érhető a kortárs jazz hangulata.

A zenekar tagjai Antal Gábor (zongora), Szentgallay György (basszusgitár) és a tiszakécskei  Varga Szabolcs (dob).

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink