kormányhivatal

Főispáni elismeréseket adott át Kovács Ernő, Bács-Kiskun vármegye főispánja azon munkatársai részére, akik folyamatosan kiemelkedő és tartósan magas színvonalú szakmai munkát végeznek a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal szervezeti egységeiben. A kitüntetéseket 2023. október 20-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához kapcsolódóan adták át Tiszakécskén az Arany János Művelődési Központban.

A rendezvény a tiszakécskei művelődési központ emeleti dísztermében került megrendezésre pénteken délelőtt. A megjelenteket Szabó Berta az Arany János Művelődési Központ munkatársa köszöntötte külön kiemelve Kovács Ernőt, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főispánját, Dr. Zombor Attilát, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főigazgatóját és Dr. Havassy Sándort, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal igazgatóját.

Ezt követően a jelenlévők közösen énekelték el a Nemzeti Himnuszt.

Az ünnepség az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc évfordulójára szervezett megemlékezéssel kezdődött. Elsőként az 1956. október 27-i tiszakécskei eseményekről láthattak riportfilm részletet a jelenlévők.

A filmvetítés után Szeidl József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Tiszakécskei Járási Hivatalának vezetője tartotta meg ünnepi beszédét, amelyben történelmi visszatekintéssel emlékezett az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc eseményeire, külön kiemelve az október 27-i Kécskei Sortűz történéseit. A hivatalvezető kiemelte: Az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc legfőbb üzenete a bátorság! Ez kell, hogy vezéreljen minket. Ma egy olyan erős magyar hazában élhetünk, ahol elismerik a kimagasló teljesítményeket. Így tesszük ezt mi is a mai napon. A magam részéről szeretettel gratulálok minden kitüntetettnek.

A folytatásban a Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium tanulói és pedagógusai, irodalmi összeállítással emlékeztek az 1956-ban történt tiszakécskei eseményekre. A műsort Mohácsiné Kókai Erzsébet és Pongrácz Márta állították össze.

A zenés irodalmi műsor után Kovács Ernő, Bács-Kiskun vármegye főispánja tartotta meg ünnepi köszöntő beszédét, amiben megemlékezett az 1956. október 27-i tiszakécskei eseményekről, majd a főispáni érdemérmek jelentőségéről beszélt, illetve azokat a kollégákat méltatta, akik eddigi kimagasló munkájukkal kiérdemelték ezen elismeréseket. Kovács Ernő beszéde végén örömmel tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal elnyerte a Családbarát Munkahely címet.

A főispáni köszöntő után a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak hangszeres előadásával folytatódott a rendezvény.

Ezután jöttek el a főispáni érdemérmek átadásának ünnepélyes pillanatai: Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója és Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal igazgatója adták át az elismeréseket a kitüntetetteknek.

A díjazottak:

Bajnócziné Dr. Bankó Éva, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály jogtanácsosa, aki a főispáni érdemérem, arany fokozatában részesült.

Csányi Ildikó, a Kiskunmajsai Járási Hivatal foglalkoztatási szakügyintézője ezüst fokozatban részesült.

Fricska-Nagy László, a Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály  munkaerőpiaci szakügyintézője  ezüst fokozatban részesült.

Harcos-Szvetnyik Brigitta, a Kiskőrösi Járási Hivatal titkársági és igazgatási feladatokat ellátó szakügyintézője bronz fokozatban részesült.

Kiss Henrietta, a Kiskunhalasi Járási Hivatal gyámügyi szakügyintézője ezüst fokozatban részesült.

Leirer Tiborné, a Bácsalmási Járási Hivatal gyámügyi szakügyintézője arany fokozatban részesült.

Mikusné Kecskés Ilona, a Kunszentmiklósi Járási Hivatal osztályvezetője ezüst fokozatban részesült.

Orlovné Flórián Melinda, a Kecskeméti Járási Hivatal közegészségügyi-járványügyi szakügyintézője, ezüst fokozatban részesült.

Rebók Mária, a Bajai Járási Hivatal koordinációs és szervezési szakügyintézője arany fokozatban részesült.

Sváb-Kovács Anita, a Tiszakécskei Járási Hivatal hatósági szakügyintézője bronz fokozatban részesült.

Szalmáné Gunda Edit Teréz, a Jánoshalmi Járási Hivatal gyámügyi ügyintézője arany fokozatban részesült.

Szentgyörgyi Ágnes, az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály kérelemkezelési szakreferense, ezüst fokozatban részesült.

Tóth Eszter, a Kalocsai Járási Hivatal hatósági szakügyintézője bronz fokozatban részesült.

Dr. Weningerné Makkos Gabriella, a Kecskeméti Járási Hivatal osztályvezetője ezüst fokozatban részesült.

Dr. Dombi Edit, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Hatósági főosztályának vezetője arany fokozatban részesült.

Dr. Balogh Melinda, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője arany fokozatban részesült.

Dr. Bódis László, a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal osztályvezetője bronz fokozatban részesült

Az érdemérem a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal által, erre az alkalomra készíttetett alkotás, amelynek három fokozata van: bronz, ezüst és arany. A fokozatok közötti különbséget az álláshelyi elismerés alapjául szolgáló idő adja (0-15 év= bronz, 15-30 év=ezüst, 30 évnél több pedig arany). Az érem egyik oldalra Magyarország címere, a másik oldalára pedig Bács-Kiskun vármegye, illetve járásszékhelyeinek a címere került.

Az elismerésben részesülteknek szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Az ünnepség végén Kovács Ernő, Bács-Kiskun vármegye főispánja nyilatkozott hírportálunknak:

Miért Tiszakécskét választották e rangos rendezvény helyszínéül?

Korábban mindig Kecskeméten, a kormányhivatalban tartottuk ezeket az ünnepségeket, majd arra gondoltam, hogy mind a március 15-i, mind az október 23-i ünnepségünket kapcsolhatnánk Bács-Kiskun vármegyei helyszínekhez. Március 15-én legutóbb Kiskőrösön voltunk, most pedig Tiszakécskén tarthattuk meg rendezvényünket. Sajnos, a COVID járvány idején ezeket az ünnepségeket nem rendezhettük meg. 

Nagy büszkeség, hogy a helyi Református Általános Iskola és Gimnázium diákjai és tanárai, valamint a tiszakécskei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai is nagyon színvonalas, szívhez szóló műsort adtak ezen az ünnepségen. Úgy gondolom, hogy minden kollégám, aki ma eljött sok mindent megtudott abból a szomorú sorscsapásból, ami 1956. október 27-én a tiszakécskeieket érte.

Hogyan érdemelte ki a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal a Családbarát Munkahely címet?

Több mint 2000 munkatársunk van a vármegyében, és kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a családos, kisgyermekes kollégák felmerülő igényeit, esetleges eltérő munkarendjét támogassuk. Vannak, akik csak négy vagy hat órát tudnak dolgozni, de mi ennek a munkának is nagyon örülünk, ha az illető munkatársunk elhivatottan dolgozik. Úgy gondolom, hogy azzal, hogy segítünk ezen munkatársaink nehézségeinek megoldásán, nagyon elhivatott kollégákat kapunk viszont.

Már két éve nyári tábort valósítunk meg munkatársaink gyermekei számára. Amikor meglátogattam ezeket a gyermekeket a tábor ideje alatt azt láttam, hogy nagyon jól érzik magukat és élvezik azokat a programokat, amelyeket szerveztünk számukra. Úgy gondoltuk, hogy megpályázzuk ezt a címet, s azok a döntnökök, akik ezt a kitüntető címet odaítélték nekünk, látták, hogy fontos számunkra a családok életének könnyebbé tétele.

A nap további részében, az ebédet követően a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal vezetői és dolgozói koszorút helyeztek el a Szent Imre téri emlékműnél.  

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink