Talán sokan nem is tudják, hogy településünkön is működik ebrendészeti, más néven sintértelep. Tiszakécske és Tiszabög között találjuk az elkóborolt, kidobott, számkivetett kutyák gyűjtőhelyét. A telepen jelenleg 22 kutyus él nem éppen ideális körülmények között. Az elmúlt hetekben  társadalmi munka kereti között Bevíz Ágnes tiszakécskei állatvédő vette pártfogásba a jobb sorsra érdemes négylábúakat. Mostantól folyamatos kontroll alatt lesznek a kutyák, hogy amennyire ott lehetséges, a legjobb feltételek között élhessenek.

Természetesen a legfőbb cél az, hogy ezek a rabságban élő kutyák újra szerető gazdákhoz kerüljenek. Így született meg a Tiszakécskei Ebrendészeti Telep facebookos oldala is, hogy minél többen értesüljenek az ebekről, növelve az esélyét az örökbefogadásoknak. Szerencsére karácsony előtt egy kutya már gazdára is talált, a többi viszont még mindig szeretetre és törődésre vágyik. Az itt élő ebek többsége általában bántalmazott, sanyarú sorsú állat. Ha gazdára és otthonra lelnek, a tapasztalatok szerint hűségesebb, hálásabb társakká vállnak az átlagnál. Soha nem felejtik el, hogy ki segített rajtuk, ki fogadta be őket. Elég csak a facebookra feltöltött képeiket végig böngészni, a szemükből sajnos jelenleg egy dolog süt: a szomorúság.

Adjuk meg nekik az esélyt, arra, amit el sem tudnak képzelni; új, szebb, jobb életet. Egy dolgot azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni: Hirtelen felindulásból ne vegyünk ki kutyát! Csak olyan ember vállalkozzon e nemes cselekedetre, aki biztosítja hűséges társa számára a szebb életet hosszú távon. Ne dőljön még egyszer minden össze a kutya körül!

Így várjuk a komoly gazdik jelentkezését, akik előzetes egyeztetés után oltva, chipelve elvihetnek kutyát a telepről. Érdeklődni az alábbi telefonszámokon lehet:  Módra Sándor: 70/519-9645 vagy Bevíz Ágnes: 20/935-7770

Ebrendészeti telephely facebook oldala ide kattintva érhető el!

,,A kutya kitart gazdája mellett gazdagságban és szegénységben, betegségben és egészségben”

George Graham Vest

sel

Hirdetések

legfrissebb híreink