Nagyszabású Táncháztalálkozót rendeztek az Arany János Művelődési Központban november 25-én.

A III. Tiszakécskei Táncháztalálkozó vendégeit Gulyás László vándormuzsikus köszöntötte, aki a rendezvény házigazdája volt.

A rendezvényre helyi csoportok mellett az ország számos településéről és Erdélyből is érkeztek csoportok, hogy elkápráztassák a közönséget.

A fellépő csoportok: Dörömbölő Néptáncegyüttes (Szilágybagos), Cegléd Táncegyüttes, Kunság Néptáncegyüttes (Kecskemét), Hírös Néptánc Tanoda Csutora csoport (Kecskemét), Kurázsi Táncműhely (Kecskemét), Kösönytyű néptáncsoport (Lakitelek), Padkaporos Táncegyüttes (Kiskunfélegyháza), Kis-Tisza Néptánccsoport (Tiszakécske), Kis-Tisza utánpótlás (Tiszakécske), Százszorszép Néptánccsoport (Tiszakécske), Szeremlei Néptáncegyüttes(Szeremle)

A folklór esemény fináléjában a Duna Művészegyüttes előadását láthatta a színházterem közönsége. A színvonalas produkció hangos ovációt és vastapsot kapott a jelenlévőktől.

Az 1957-ben alakult Duna Művészegyüttes 24 fős tánckarból és 5 tagú népi zenekarból áll, tagjai ­hivatásos néptáncosok és hangszeres művészek.

A társulat a hazai néptánchagyomány hiteles, ugyanakkor nyitott és figyelemfelkeltő tolmácsolására törekszik, produkcióit egyszerre jellemzi a hagyományőrzés és a művészi kísérletezés.

A nap végén a várva várt táncházban mulathattak a résztvevők. A BEB zenekar zenészei hajnalig húzták a művelődési központ aulájában, a táncosok pedig énekelve ropták kivilágos kivirradtig.

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink