kézilabda

A Férfi Ifjúsági Négy Nemzet Tornája nagy sikert aratott településünkön. Az ifjúsági magyar válogatott, valamint Szerbia, Szlovénia és Spanyolország csapatai teltház előtt játszhattak január 13-án és 14-én a Kosárlabda Sportcsarnokban. A szurkolók óriási hangulatot teremtettek a mérkőzések alatt. A magyar válogatott vezetőedzője, Kárpáti Krisztián kiemelte: magyar ifjúságfi válogatott ilyen közönség előtt, ilyen hangulatban ezidáig nem játszhatott, amiért nagy köszönet jár a szurkolóknak.

A magyar válogatott pénteken 31-24-re győzött Szlovénia ellen, majd szombaton este azt a spanyol válogatottat fogadta, amely csapat Szerbia ellen győzött az első napon 27-26-ra. A spanyol válogatott erejéről mindent elmond, hogy a regnáló Európa-bajnok.

A magyar válogatott telt ház előtt kimondottan jól játszott az első félidőben a spanyolok ellen. A szünetre egy gólos vezetéssel vonulhattak Kovács Tamás és csapattársai. A második félidő elején a spanyolok elléptek és előnyüket a végéig megőrizték. A lelkes hazai közönséget ez mit sem tántorította, végig fergeteges szurkolás járt a szívvel-lélekkel küzdő magyar fiataloknak. A 34-29-es vereség ellenére járt a vastaps Tiszakécskén.

A mérkőzést követően a magyar válogatott vezetőedzője Kárpáti Krisztián nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Először azt szeretném kiemelni, hogy ilyen csodálatos közönség előtt még nem játszott ifjúsági válogatott, fantasztikus atmoszférában tudtunk kézilabdázni. A szlovénok ellen frissebbek voltunk, ott jobban gazdálkodtunk a cserékkel, jó tempóban játszottunk, magabiztosak voltunk. A spanyolok ellen az első félidőre ez szintén igaz volt, irányítottuk a meccset. Aztán a második félidőben sajnos sokat hibáztunk támadásban, sok volt a technikai hiba. 15 kihagyott ziccerünk volt a második félidőben. Ezt az Európa-bajnok spanyol válogatott ellen nem tehetjük meg. Megérdemelten nyert a vendégcsapat.

Vasárnap a szerbek ellen játszunk Kecskeméten. Szeretnénk győzelemmel búcsúzni a tornától. Hasznos felkészülést jelentett számunkra ez a torna. A célunk a nyári világbajnokságon való sikeres szereplés lesz. Nagy élmény volt Tiszakécskén játszani. Köszönjük a buzdítást a szurkolóknak.

A spanyolok elleni mérkőzés legjobb magyar játékosa Kathi Sándor volt, aki szintén nyilatkozott hírportálunknak:

Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy ennyien szeretik ezen a településen ezt a sportágat. Pénteken meglátogatott minket Tóth János a város polgármestere, aki elmondta nekünk, hogy nagyon sportszerető és sporttámogató település Tiszakécske. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek ezt az élményt, amit itt átélhettünk. Volt időnk a napokban a csapattársaimmal sétálni a településen és jobban megismerni Tiszakécskét, elmondhatjuk, hogy bármikor szívesen visszatérnénk ide.

A szombat esti spanyol-magyar mérkőzést követően a győztes válogatott vezetőedzője, Javier López Fernandez úgy fogalmazott a Kécskei Krónikának:

Nagyon boldog vagyok, mert jól játszott a csapatunk. Egymásért küzdöttek a fiúk. Az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük, viszont a második félidőre sikerült stabilizálnunk a védekezést. Nagyon örülök, hogy Európa egyik legjobb csapatát sikerült ma legyőznünk. A szerbek ellen pénteken egy másfajta mérkőzést sikerült megnyernünk. Az az utolsó percekben dőlt el a javunkra. Összességében mindkét meccsen jól teljesítettek a fiúk, amiért boldog vagyok.

Hogyan tetszett Tiszakécske városa Önöknek?

Nagyon szép települést ismerhettünk meg. Elmondhatom, hogy mindenhol szeretettel fogadtak bennünket. Az látszik, hogy ebben az országban nagyon szeretik a kézilabdát és ehhez mérten megbecsülik a sportolókat.

A spanyol válogatott játékosai közül Oscar Ibanez Grau nyilatkozott hírportálunknak:

Még sohasem jártunk ezelőtt Magyarországon csapattársaimmal. Azt tapasztaltuk, hogy ez a település nagyon szép és a kézilabdatorna is nagy sikert aratott itt. A magyarok ellen ma jó mérkőzést játszottunk. Főleg az első félidőben volt nehéz dolgunk, ami nem véletlen, hiszen egy Európa bajnoki 4. helyezett csapat ellen kellett bizonyítanunk. A szünetben a mester elmondta nekünk, hogy miben kell javulnunk, ha ma győzni akarunk. Elsősorban jobban kellett koncentrálnunk és agresszívebben védekezni a sikerhez. Végül sikerült ezen akaratunkat érvényesítenünk.

A torna magyar válogatott mérkőzéseire Tóth János, Tiszakécske város polgármestere is kilátogatott és a helyszínen szurkolt. A Kécskei Krónikának úgy fogalmazott: Nagy öröm volt látni, hogy ennyire szeretik az emberek itt a kézilabdát. A magyar válogatott teljesítménye nagyon jó volt. Látszik, hogy kiváló utánpótlásnevelés folyik Magyarországon. Biztos vagyok benne, hogy ezek közül a fiatalok közül látni fogunk majd később játékosokat a felnőtt válogatottban. A válogatott tagjait egy meghívásnak eleget téve magam is meglátogattam a Barack Thermal Resortban, ahol a szálláshelyük volt. Beszélgetésünk során is bebizonyosodott, hogy eltökélt, kiváló sportemberek alkotják a keretet.

Ami szintén nagy öröm számomra, hogy a mérkőzések alatt csillogó szemű fiatal kécskei gyerekeket láttam szurkolni, majd autogramokat kérni a játékosoktól. Ez az esemény is segít abban, hogy a gyerekek a sportot válasszák és egészséges életmódot élhessenek. Ez az élmény nagy hatással volt rájuk.

Örülök, hogy Tiszakécskén megrendezhettünk egy ilyen rangos nemzetközi sporteseményt.

Kecskés Andrásnak és Stinner Ferencnek a Tiszakécske VSE kézilabda szakosztályának vezetőinek szervező munkájának köszönhetően kerülhetett a Magyar Kézilabda Szövetség sportrendezvénye Tiszakécskére. Hírportálunknak ők is nyilatkoztak a szombati mérkőzések után:

Annak eredményeként, hogy Tiszakécskén már 2013 óta komoly utánpótlás nevelői munka folyik és a felnőtt kézilabdacsapatunk is meghatározó megyei szinten, a szövetség szakfelügyelője nagyon jó viszonyt ápol velünk. Ő mindent megtesz azért, hogy Tiszakécskére minél több hazai és nemzetközi mérkőzés eljuthasson. Tavaly előtt volt itt a junior női kézilabdaválogatottnak egy felkészülési időszaka, a szövetség pedig nagyon elégedett volt a helyi szervezéssel és lebonyolítással. Ennek is köszönhetően hoztak ide újabb nemzetközi mérkőzéseket. Ígéretet kaptunk arra, hogy a jövőben is szerveznek ide nemzetközi sporteseményt, így belevonva még inkább az országos szintű kézilabda vérkeringésbe a tiszakécskei kézilabda szakosztályt.

Szeretnék köszönetet mondani Tiszakécske Város Önkormányzatának a lebonyolításban való segítségért és azért, hogy ez a csarnok megépülhetett és ilyen kaliberű sporteseményekhez juttatja a sportszerető embereket – mondta el Stinner Ferenc.

Nagyon sok visszajelzést kaptam már most az utánpótlásedzőinktől, hogy mekkora élmény volt a kécskei ifjú kézilabdázóknak ez a torna. A szövetség részéről elmondták, hogy ifjúsági tornán ilyen hangulatban magyar csapat még nem játszhatott. Ennek okán ezúton is szeretném megköszönni a tiszakécskei sportbarátoknak, szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek. A TVSE minden dolgozójának is szeretnék köszönetet mondani a lebonyolításban való munkáért – emelte ki lapunknak Kecskés András.

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink