kultúra

A Szemet szemért című előadást november 22-én mutatták be Tiszakécskén, az Arany János Művelődési Központban a Déryné Program égisze alatt.

A produkcióban a nyomozót Ivaskovics Viktor formálta meg, a Déryné Társulat tagjai közül a Jászai Mari-díjas Tarpai Viktória, Losonczi Kata, Széplaky Géza, Janka Barnabás, Havasi Péter, Habodász István, Vas Judit Gigi és Kárpáti Barnabás kapott szerepet, valamint hozzájuk érkezett vendégként Kaszás Mihály színművész.

A történet középpontjában egy gyilkossági nyomozás állt, a cselekmény egyszerre több síkon játszódott, a realista világ mellett párhuzamosan jelent meg a transzcendentális sík, amely az álmok, látomások világába kalauzolta el a nézőt. Ez a kettőség a látványban, jelmezben és a díszletben is tetten érhető, a klasszikus formavilágtól eltérően a történet egy 3D-s sakktáblán rajzolódott ki a néző szeme előtt.

Jánosi Ferenc Szemet szemért című művét a Déryné Társulat állította színpadra a Jászai Mari-díjas Kis Domonkos Márk rendezésében.

A Déryné Program négy alprogramjával széles körben szólítja meg a magyar színházi élet résztvevőit és karolja fel a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségeket, kistelepüléseket. Elérhetővé teszi a kultúrát és minőségemelést indukál. A Déryné Program olyan hiánypótló kezdeményezés, amely összetett módon kíván támogatást nyújtani a színházi szakma eddig perifériára szorult területeinek.

A Déryné Program keretében a jövőben is lesznek színházi előadások Tiszakécskén az Arany János Művelődési Központban, amelyek továbbra is kedvezményes jegyár mellett látogathatók.

szöveg: Sánta László (forrása: deryneprogram.hu), fotók: Sipos Bence

Hirdetések

legfrissebb híreink