A Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény végzőseire december 5-én tűzték fel a szalagot diáktársaik.

A gimnázium sportcsarnokában december 5-én este tartották meg a hagyományos szalagavatót. A rendezvényen Szendreyné Kiss Judit igazgató helyettes mondott ünnepi beszédet és köszöntötte a megjelenteket köztük Kovács Ernőt Bács Kiskun megye kormánymegbízottját, Tóth Jánost településünk polgármesterét és Kolos Rékát az intézmény névadójának, Móricz Zsigmondnak unokáját.

A végzősök közül köszöntőt mondott Ribár Krisztina 13. A osztályos tanuló. A diákok búcsúzó beszédét, melyet Siklósi Kristóf állított össze Katona Ádám, Maczkó Márton, Szűcs Krisztina és Siklósi Kristóf mondták el a zsúfolásig megtelt csarnokban a jelenlévők előtt. A gimnazisták a diákélet tréfás helyzeteinek bemutatásával is készültek, a jeleneteket De Jonge Ákos és Mondok Ágnes prezentálta.

A szalagfeltűzés percei után nem sokkal kezdődtek el a rendezvény leginkább várt pillanatai, amikor is a fiatalok előadták a több hete tanult táncprodukciókat.

Szabóné Balla Katalin osztályfőnök diákjai, a 13. A osztály tangót, charlestont és keringőt, még Bagi Gábor osztálya a 12. B tanulói keringőt táncoltak. A végzősök produkciói idén is vastapsot érdemeltek, így kétszer bemutatták a táncokat.

A szalagavató véget ért, de a végzősök számára fontos időszak köszönt be, melynek fókuszában már ott várja őket az érettségi.

További képek a Kécskei Krónika facebook aldalán.

szöveg: sel, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink