Településünk történetében először műjégpályán korcsolyázhatunk a városközpontban. A pálya a tervek szerint december 20. után üzemel majd. Használata mindenki számára ingyenes lesz!

Tóth János, településünk polgármestere érdeklődésünkre megerősítette a hírt: A Városháza előtti területen egy 12 x 25 méteres műjégpályát készítenek el az üzemeltető cég szakemberei. A tervek szerint december 20. környékén kezdődhet el a korcsolyázás és egészen január 20-ig használhatják majd ingyenesen a tiszakécskeiek. Akinek nincs korcsolyája, annak sem kell lemaradnia a téli sportélményről, mivel a helyszínen lehetőség lesz korcsolya bérlésére. A kölcsönzőhelyen a korcsolyák élezését is elvégzik az üzemeltetők.

A pálya nyitva tartásáról még nincsenek pontos adatok, de az biztos, hogy késő estig, villanyfény mellett korizhatnak majd kicsik és nagyok.

A város vezetője elmondta, hogy a korcsolyapálya üzemeltetőjével hosszú távon egyezett meg a Tiszakécske Városért Közalapítvány, ennek köszönhetően az idein kívül még öt évig biztosan lesz településünkön műjégpálya.

A jégpálya megvalósulásához az önkormányzati forrás mellett a helyi vállalkozók támogatására is szükség volt, így a Duna Aszfalt Kft., a Bácsvíz Zrt., a Kécske Agrár Kft. és a Fejedelmi Pékség Kft. is pénzügyi segítséget nyújtott.

Tóth János elmondta; a pálya helyszínének kijelöléséről alapos mérlegelés után döntöttek. A Szent Imre tér idén is karácsonyi kivilágításban várja majd a családokat az ünnepi időszakban.  Több vendéglátó egységgel, kürtös kaláccsal, meleg teával igazi karácsonyi miliő fogad majd mindenkit a tér környékén. Mindezek miatt is ide illett leginkább a jégpálya.

A településvezető reméli, minél több család kilátogat majd a Szent Imre térre, korcsolyázni, beszélgetni, hogy együtt közösségben, barátok között teljen el ez az időszak.

fotók: illusztráció

Hirdetések

legfrissebb híreink