Kiskunmajsán adták át ünnepélyes keretek között kormányablakot május 14-én. Az átadáson Dr. Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, Kovács Ernő megyei kormánymegbízott, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke mondott ünnepi beszédet. A beruházás közel 50 millió forintból, nagy részben uniós forrásból valósult meg.

Kiskunmajsán, május 14-én 11.00 órakor kezdődött el az új kormányablak, más néven integrált ügyfélszolgálati helység átadása. A vendégeket Dr. Kiss Melinda a Kiskunmajsai Járási Hivatal vezetője köszöntötte, külön kiemelve Dr. Baltay Tímeát, Kovács Ernőt és Lezsák Sándort. A hivatalvezető asszony köszöntőjében kijelentette, hogy ez a nap nemcsak a kormányablak dolgozói, hanem az egész járás lakossága számára ünnep. Immáron minden feltétel adott, hogy a közösséget a lehető legjobb tudásuk szerint szolgálják.

Dr. Kiss Melinda beszéde után Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízottnak adta át a szót:

Nagyon boldog vagyok, hogy a nagyobb települések, illetve járások után mint pl. Baja, Kalocsa vagy Kecskemét Kiskunmajsán is elérkeztünk ezen ünnepélyes pillanatokhoz. Külön öröm, hogy egy elhagyatott iskola épületéből tudtunk egy újabb csodát teremteni. Erre pl. már Baja vagy Kiskunhalas esetében is láttunk példát, hiszen azokon a helyeken is az enyészettől mentettek meg a kivitelezők épületeket. Ez a kormányablak is nagyon szép lett, én minden kollégámnak ilyen munkahelyet szeretnék, hiszen itt adva vannak a feltételek a nyugodt és magas színvonalú munkához.

A kormányablakokban már 330 féle ügytípust el tudnak intézni a lakosok, hozzáteszem; az ügykör folyamatosan bővül. Azt remélem, hogy akik ide bejönnek, az itt dolgozók munkájának köszönhetően elégedetten távozhatnak.

Köszönöm az építőknek a kiváló munkát, a hivatal dolgozóinak a türelmét. Kívánom mindenkinek, hogy egészséggel használja a jövőben ezt az épületet.

Dr. Baltay Tímea helyettes államtitkár asszony köszöntőjében elmondta; országosan immáron 104 helyen működik kormányablak az állampolgárok minél jobb kiszolgálása érdekében. Örömteli ez a dinamikus fejlődés, amelynek elsődleges célja a lakosság ügyintézésének könnyítése. Ezt szolgálja a rugalmas nyitvatartási idő és a hatékonyabb, gyorsabb közigazgatási eljárás. A kormány célja az elégedett állampolgár, az eszköz pedig az egységes és integrált intézmény, amely országszerte képes ugyanazokat az elvárásokat teljesíteni. A magas színvonalú ügyfélkiszolgálás érdekében a kormánytisztviselői kar képzésére is nagy hangsúlyt fektet az állam.

A térség országgyűlési képviselőjeként Lezsák Sándor kiemelte kormánytisztviselők munkáját, hiszen az ő hozzáállásuk, ,,lelki egészségük” szükséges ahhoz, hogy a kormányablakok rendeltetésük szerint töltsék be funkciójukat. Amennyiben ez megvalósul, úgy ez az ügyfélszolgálati rendszer valóban sikertörténet lesz Magyarország közigazgatásának történetében.

A rendezvényen az ünnepélyes szalagátvágás előtt helyi diákok népdallal és prózával tették még emelkedettebbé az esemény hangulatát.

Dr. Baltay Tímea helyettes államtitkár asszony az átadó ünnepség után kérdésünkre válaszolva elmondta: A kormányablakok országos hálózatának kialakítása 2015 során lépcsőzetesen kerül sor, összesen 278 kormányablak megnyitását tervezzük az év végéig, melyek egy része uniós pályázattal érintett, míg a másik része hazai forrásból valósulhat meg. Előbbiek átadása október 31-ig-, még utóbbiak megnyitása az év végéig történik meg. Terveink szerint még az idén megnyílik az összes integrált ügyfélszolgálati helység. A kormányablakok a járási székhelyeken és nagyobb vasúti csomópontoknál nyílnak meg.

A kiskunmajsai átadással Bács-Kiskun megyében már az ötödik kormányablakban kezdődhet el a munka. A megyében 2015-ben még további tíz helyen lesz kormányablak-átadás.

A kiskunmajsai rendezvényen a meghívottak között tiszteletét tette Szeidl József, a Tiszakécskei Járási Hivatal vezetője is, aki aktuális információkat osztott meg velünk a tiszakécskei kormányablak megnyitásával kapcsolatban: A közbeszerzési eljárás elindult, reméljük hamarosan eredményt hirdetnek a kivitelezővel kapcsolatban és a belső munka is elkezdődhet az épületben. A kormányablak belső kialakítását a kormányhivatal végzi el a saját költségén. A beruházást szeptemberig mindenképpen be kell fejezni. Ennek fényében Tiszakécskén szeptemberben várható az átadóünnepség.

szöveg: Sánta László, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink