A Kécskei Krónika cikksorozatában folytatjuk városunk sport szakosztályainak, klubjainak bemutatását. Ezúttal a Tiszakécske VSE kosárlabda szakosztályának utánpótlás edzésére látogattunk el, ahol az U11-es, az U12-es és az U14-es csapatunkkal ismerkedtünk meg. A szakosztály berkeiben jelenleg 100 utánpótláskorú, igazolt játékos van.

2016 februárjában tizenkét játékossal és egy edzővel szerveződött újjá az utánpótlás nevelése a VSE-ben. Jelenleg csaknem 100 utánpótláskorú igazolt játékosunk vanmondta el a Kécskei Krónikának Budai Ágnes, a TVSE U11-es kosárlabdacsapatának edzője.

A legkisebbek a Kosárpalánta programban szerepelnek, ami egységes sportszakmai koncepciót kínál a 6-9 éves korosztály számára. Egy első (Kisvidrák I) és egy második osztályos (Kisvidrák II) csapattal versenyzünk az országos bajnokságban. Előbbi korosztályokban Bohács Alexandra, a Református Általános Iskolában és Katona András, a Móricz Zsigmond Általános Iskola alsó tagozatán látják el az edzői feladatokat.

Kenguru U11-es csapatunk három éve versenyez az országos utánpótlás bajnokságban Kécskei Vidrák I néven. 10-11 éves gyerekek szerepelnek a csapatban.

Körülményeink folyamatosan fejlődnek. 2019 májusában átadásra került a gyönyörű kosárlabda csarnok. Mind az eszközök, mind a versenyzés feltételei adottak. Minden támogatónknak köszönjük ezt – emelte ki Budai Ágnes.

Az U12-es csapatunk edzője Fehér Ádám úgy fogalmazott: Másfél éve vagyok edző Tiszakécskén. Sajnos, volt egy fél évünk, amit a világjárvány meghiúsított. Nagyon jól és nagyon sokat dolgoznak az edzéseken a kécskei gyerekek. Célunk, hogy kialakuljon az egészséges versenyszellem. Nyilván más sportágak is vonzóak a gyerekek számára, ezért vannak, akik idővel lemorzsolódnak, de van egy mag, akikre lehet építeni.

A serdülő U14-es csapatunk edzője Kolozsi Hunor arra is felhívta a figyelmet, hogy továbbra is várják az edzők a gyerekeket a kosárlabda edzésekre: A csapat edzései hétfőn, szerdán és csütörtökön vannak 17.30-tól. Azok a gyerekek, akik itt játszanak legtöbben 4. osztályos korukban kezdték el a kosárlabdát, most 7. és 8. osztályosok. Természetesen ehhez a korosztályos csapathoz is lehet még csatlakozni, várjuk a gyerekeket az edzésekre az összes csapatunkba! Később, U14-nél idősebb korosztályban már nehezebb lenne a felzárkózás az újonnan érkezők számára.

A kécskei utánpótláscsapatok játékosai régiós versenyek szerepelnek havi rendszerességgel és szép eredményeket érnek el. Játékukat, elszántságukat látva bízhatunk abban, hogy ez a csapatsportág is sikerekre van ítélve és öregbíthetik Tiszakécske sportjának jó hírét.

A felnőtt férfi NB II-es csapatunk jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban. Ennél remélhetőleg előrébb kerülnek a bajnokság végére, de újonc csapatként elsősorban a bennmaradás volt a cél. Edzőjük Bányai Viktor. Fehér Ádám és Kolozsi Hunor nem csak utánpótlásedzők, hanem az NB II-es csapat játékosai is – mondta el Budai Ágnes a felnőtt csapattal kapcsolatos kérdésünkre.

Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

A cikkben található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak és a Kécskei Krónika tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!

Hirdetések

legfrissebb híreink